Vali Okay Memis'in 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesaji

Erzurum Valisi Okay Memis 30 Agustos Zafer Bayrami yildönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayinladi.

Vali Okay Memis'in 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesaji
Vali Memis mesajinda sunlari kaydetti; ‘’Milletimizin bagimsizlik ugruna gösterdigi azim ve kararliligin tüm dünyaya ilan edildigi büyük zaferin 99. yildönümünü milletçe kutlamanin mutluluk ve heyecanini yasiyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde, 26 Agustos’ta baslayan ve 30 Agustos 1922’de tarihe altin harflerle yazilmis essiz bir zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarimiz kurtarilmis, Türk Milleti hürriyet ve bagimsizlik içinde yasama onuruna kavusmustur.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayisi içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teskil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermis; hiçbir sekilde bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermeyecegini, sonsuza kadar var olacagini tüm dünyaya kabul ettirmistir.

Milletçe sahip oldugumuz vatan sevgisi ve bagimsizligimiz her zaman oldugu gibi bugünde, Mehmetçigimizin kahramanlik ve cesaretinde vücut bulmaktadir. Bu Zafer, bizlere destan yazan kahraman ordumuzun, yüce milletimize unutulmaz ve serefli bir armagandir. Gücünü ve bekasini, inancindan, birlik, beraberlik ve kardesliginden alan milletimizin tarih boyunca yüce degerler etrafinda olusturdugu bu kenetlenmenin, bundan sonra da karsilasacagimiz her türlü felaketi ayni ruh ve heyecanla, birlik ve beraberligimiz sayesinde asacagimiza yürekten inaniyorum. Öte yandan; “Ordumuz; hayat ve haysiyet mücadelesinde milletin ve milletin gayelerinin yegâne dayanagidir” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk Sanli Türk Ordumuzun, Milletimizin varliginin temel yapi tasi oldugunu belirtmistir.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarindan birisi olan ve her safhasi essiz kahramanlik destanlariyla dolu, Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi de ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaslardan birisi olmus ve bu zaferle milletimizin bagimsiz ve özgür yasama iradesi tüm dünyaya gösterilmistir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk Milleti, milli birlik ve beraberlik suuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bagimsiz yasayacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, bu sanli zaferi bize yasatan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehitlerimizi ve ahirete intikal etmis kahraman gazilerimizi sükran, minnet ve rahmetle aniyor, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en kalbi duygularimla kutluyorum.’’
Kaynak: İHA