RTEÜ'de Tip Ve Dis Hekimligi Fakülteleri Disinda Egitim 4 Ekim'de Baslayacak

Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) 2021-2022 akademik yili güz dönemi derslerinin, Tip ve Dis Hekimligi fakülteleri disinda 4 Ekim Pazartesi günü baslamasina karar verildigi bildirildi.

RTEÜ'den yapilan yazili açiklamada, üniversitede egitime 20 Eylül Pazartesi günü baslanacaginin duyuruldugu hatirlatildi.

Son dönemde Rize ve ülke genelinde Kovid-19 vakalarinin tekrar artmis olmasi ve ÖSYM tarafindan üniversitelere ikinci ek yerlestirme yapilacaginin duyurulmasi nedeniyle üniversite senatosunun, güz dönemi derslerinin baslama tarihini yeniden gündemine alarak degerlendirdigi aktarilan açiklamada, yapilan müzakereler sonucu 2021-2022 akademik yili güz dönemi derslerinin, Tip ve Dis Hekimligi fakülteleri disinda 4 Ekim Pazartesi günü baslamasina karar verildigi belirtildi.

Açiklamada, akademik takvimlerin yeni duruma göre güncellenerek üniversitenin internet sayfasinda duyurulacagi ifade edildi.

Yüksekögretim Kurulu Kararlari ve Saglik Bakanligi tedbirleri dikkate alinarak, yüz yüze ve uzaktan egitim karmasi yapilmasinin planlandigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu planlamada, kampüslerimiz ile binalarimizdaki yogunlugu azaltmak için bazi dersler uzaktan egitim yöntemi ile bazi dersler de sinif ortaminda yüz yüze yapilacaktir. Özellikle yüz yüze egitimin saglikli bir sekilde gerçeklestirilebilmesi için ilgili kurum ve kuruluslarla irtibat halinde her türlü önlem alinmaktadir. Egitim-ögretim sürecinin isleyisine iliskin ayrintili kararlar ile hangi dersin ne sekilde yapilacagi konusu senatomuz tarafindan belirlendikten sonra en kisa sürede duyurulacaktir. Yüz yüze egitime baslayabilmemiz, çok özledigimiz okullarimiza kavusabilmeniz ve egitim-ögretim sürecinin saglikli bir sekilde devam edebilmesi için sevgili ögrencilerimizden ricamiz, dönem baslamadan önce asi sürecinizi tamamlayarak bizlere destek olmalaridir. Asi olmak ayni zamanda bir toplumsal sorumluluktur, lütfen asilarinizi olunuz."

Kaynak: AA