Konya'da 6 Kisinin Öldügü Kazada Tir Sürücüsü Tutuklandi

Konya’da önceki gün meydana gelen tir ile hafif ticari aracin çarpismasi sonucu 6 kisinin hayatini kaybettigi kazanin ardindan tedavisi tamamlanan tir sürücüsü tutuklandi.

Kaza, 27 Agustos 2021 tarihinde saat 04.30 siralarinda Konya Aksaray Karayolunun 60. kilometresi Karatay ilçesi Kizören Mahallesinde meydana geldi. Konya’dan Aksaray istikametine seyir halinde olan Ismail Yilmaz (48) idaresindeki 43 AAC 671 plakali tir, kontrolden çikarak karsi seride geçip Haci Ocak yönetimindeki 38 AFA 498 plakali Ford marka hafif ticari araçla çarpisti. Kazada, Kayseri’den geldikleri ögrenilen hafif ticari araç sürücüsü Haci Ocak, araçta bulunan Fatma, Mesut, Asude ve Fatih Ocak ile Feyzanur Kaba hayatini kaybetti, Nisanur Ocak ve tir sürücüsü Ismail Yilmaz yaralandi. Kazada yaralanan 2 kisi ambulanslarla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Kazayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, 6 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin de yaralandigi kazayla ilgili olarak; Cumhuriyet Bassavciliginca olay yeri inceleme ve otopsi islemlerinin yapildigi, süpheli tir sürücüsü Ismail Yilmaz’in tedavi sonrasi gözaltina alindigi belirtildi. Açiklamada, süpheli sürücünün Cumhuriyet Bassavciliginca “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan tutuklama talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine sevk edildigi, hakkinda tutuklama verilen tutuklama kararinin ardindan cezaevine gönderildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA