Kazakistan'da Askeri Mühimmat Deposundaki Patlama Nedeniyle Ulusal Yas Ilan Edildi

Kazakistan'da askeri mühimmat deposundaki patlamada askeri personel ve kurtarma ekibinden 13 kisinin sehit olmasi nedeniyle ilan edilen ulusal yas kapsaminda ülke genelinde bayraklar yariya indirildi.

Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’in dün aldigi kararla, bugün ülke genelinde bir günlük ulusal yas ilan edildi.

Bu kapsamda basta Cumhurbaskanligi Sarayi Akorda olmak üzere tüm devlet kurumlari ve yurt disi temsilciliklerde bayraklar yariya indirildi.

Televizyon kanallari ve radyo yayinlarinda eglence programlari kaldirildi. Resmi kamu siteleri dahil haber ajanslarinin ana sayfalari ise siyah ve beyaza büründü.

Kazakistan’da ilan edilen ulusal yas nedeniyle Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiligi de "Kardes Kazak halki ile dayanisma kapsaminda Büyükelçiligimizdeki bayragimizi yariya indirdik." açiklamasini yapti.

26 Agustos’ta yerel saatle 19.00 sularinda ülkenin güneyindeki Jambil eyaletine bagli Bayzakov ilçesindeki askeri birligin mühimmat deposunda çikan yangin, patlamaya neden olmustu.

Resmi kaynaklara göre, askeri mühimmat deposunda art arda meydana gelen patlamalarda askeri personel ve kurtarma ekibinde görevli 13 kisi yasamini yitirmis, çogu itfaiye ve kurtarma görevlisi 90 kisi de yaralanmisti.

Kaynak: AA