Engelliler Zafer Bayrami'ni Denizin Altinda Bayrak Açarak Kutladi

İçel’de 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla düzenlenen etkinlikte Akdeniz’in mavi sularini kesfe çikan engelli bireyler, deniz altinda Türk bayragi açarak zaferi kutladi.

Engelliler Zafer Bayrami'ni Denizin Altinda Bayrak Açarak Kutladi
Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi, 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenledigi dalis ve tekne turu etkinlikleriyle özel gereksinimli bireylere zafer coskusu yasatti. İçel Dalis Merkezi Spor Kulübü is birligi ile düzenlenen 30 Agustos Zafer Bayrami dalis etkinligi, 10 özel dalgicin katilimiyla Silifke Yaprakli Koy’da gerçeklestirildi.

Dalis egitmenlerinden temel dalis isaretleri ve dalis malzemeleri ile ilgili bilgiler alan özel bireyler, yine egitmenler esliginde denizalti dünyasini kesfetti. Özel bireyler, dalis sirasinda açtiklari Türk bayragi ile Zafer Bayrami coskusunu denizaltinda da yasadi.

Bir grup özel gereksinimli birey de Silifke Tasucu’ndan baslayan tekne turuna katildi.

Aileleriyle birlikte Tasucu’ndan kalkan tekne ile denize açilan özel çocuklar, denizde vakit geçirmenin mutlulugunu yasadi. İçel’in meshur koylarini görme imkani bulan çocuklar, müzik ve danslar esliginde eglenceli bir gezi geçirdi.

“Hareket kisitliligi olan bireylerimizin suda özgürce hareket edebildiklerini gördük”

Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesinde görevli beden egitimi ögretmeni Fatma Nur Yilmaz, “Bugün hareket kisitliligi olan bireylerimizin suda özgürce hareket edebildiklerini ve bagimsiz bir sekilde suyun üstünde kalabildiklerini hep beraber gördük. Bu bireylerimiz fizik tedavi almalari gereken bireyler. Düzenli olarak fizik tedaviye gidemedikleri için fizyoterapistlerin devamli yüzme etkinligi, deniz etkinligi önerisiyle dalisa yönelmek istediler. Bu dogrultuda İçel Dalis Merkezi kapilarini açti sag olsunlar. Bu bireylere önce egitim verildi, daha sonra denize açilma imkani buldular” dedi.



“Arkadaslarimiza kimse engel olmazsa gerçekten birçok seyi beraber asiyoruz”

Özel bireylerle çalismayi önemsediklerini belirten İçel Dalis Merkezi Spor Kulübü Baskani ve Egitmeni Mehmet Arslan, denizaltinda açtiklari bayrakla Zafer Bayrami’nin daha da anlam kazandigini belirterek, “30 Agustos Zafer Bayrami’ni su altinda 30 metrekarelik bayrakla 10 engelli arkadasla birlikte coskuyla kutladik. Bu bizim için daha da önemli daha da anlamli oldu. Arkadaslarimiza kimse engel olmazsa gerçekten birçok seyi beraber asiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yer çekimi olmadigi için ayaklarini, kollarini çok rahat hareket ettirebiliyorlar”

İçel Dalis Kulübü’nde engelli dalgiç olan Alper Özkul ise, su alti dünyasini özel gereksinimli bireylerin görmesi gerektigini belirterek, “Güzel bir dalis oldu. Hava harika, deniz çok güzel. Denizalti zaten bambaska bir dünya. Burada İçel’deki tüm engellileri dalisa bekliyoruz. Su alti dogasi engellilerin de görmesi gereken bir yer. Çünkü engelliler suyun içerisinde özgürce hareket edebiliyor. Yer çekimi olmadigi için özgürce ayaklarini, kollarini çok rahat hareket ettirebiliyorlar. Kendi özgürlüklerini orada gösterebiliyorlar. O yüzden İçel’deki tüm engellileri buraya dalisa bekliyoruz. Çok güzel, çok basari bir etkinlik oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA