Bagdat Konferansi'ndan 'Irak Hükümeti Ve Bölge Barisina Destek' Karari

Irak'taki "Bagdat Isbirligi ve Ortaklik Konferansi"na katilanlar tarafindan Irak hükümetine destek ve bölgenin istikrari için dayanisma sözü verildigi açiklandi.

Baskent Bagdat’ta düzenlenen "Bagdat Isbirligi ve Ortaklik Konferansi"nin sonuç bildirisi yayinlandi.

Irak'in dis iliskilerde denge ve pozitif isbirligine önem verdigi belirtilen bildiride, "Konferansa katilanlar Irak halki ve hükümetinin yaninda olduklarini bildirdi; bölgesel istikrarin saglanmasi için çabalarin birlestirilmesi konusuna vurgu yapti. Irak olarak söz konusu konferansin düzenlenmesi için çaba gösteren Fransa’ya tesekkür ediyoruz." ifadesi kullanildi.

Konferansa katilan taraflarin, Irak’ta 10 Ekim’de erken seçimlerin düzenlenmesini ve Irak'in bunun için uluslararasi denetim talebini destekledigi aktarildi.

Sonuç bildirisinde sunlara yer verildi:

"Konferansta hazir bulunanlar, bölgenin ortak tehlikelerle karsi karsiya kaldigini ve bunun için karsilikli ortak çikar, egemenlige saygi ve iç islerine karismama esasina dayali isbirligi ve dayanisma karari aldi. Katilimcilar ayrica, halka hizmet sunma, alt yapi çalismalari ve yeniden imar konusunda Irak hükümetini destekleyeceklerini belirtti."

???????

Kaynak: AA