Doktoru Gözaltina Aldiran Cumhuriyet Savcisi Hakkinda Kovusturmaya Yer Olmadigina Karar Verildi

Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmani Doktor Kemal Gökhan Günel’i kendisini muayene etmedigi iddiasiyla gözaltina aldiran Cumhuriyet Savcisi Mehmet B. hakkinda "Basit yaralama ve basit tehdit" suçlarindan baslatilan sorusturmada “delil yetersizligi ve unsur yoklugu” nedeniyle kamu adina kovusturma yapilmasina yer olmadigina karar verildi.

Osmaniye Devlet Hastanesinde daha önceden farkli bir doktora muayene olan Cumhuriyet Savcisi Mehmet B. 12 Nisan 2021 tarihinde yine ayni doktora muayene olmak için randevulu olarak hastaneye geldi. Ancak doktorun izinli olmasindan dolayi Savci Mehmet B., Ortopedi Uzmani Doktor Kemal Gökhan Günel’in odasina girdi. Iddiaya göre, kendisinin savci oldugunu söyleyen Mehmet B., doktordan kendisini muayene etmesini istedi. Içeride baska bir hasta oldugunu söyleyen Doktor Kemal Gökhan Günel, ayrica Savci Mehmet B.’ye daha önceki doktoruna kontrol olmasi gerektigini, bu sekilde kendisini muayene edemeyecegini belirtti.

Bunun üzerine iddiaya göre Savci Mehmet B., kendisini muayene etmeyen Doktor Kemal Gökhan Günel’i gözaltina aldirdi. Ayni gün süpheli sifatiyla Cumhuriyet Bassavciligi’nda ifadesi alinan Günel serbest birakilmisti.

Bunun üzerine Doktor Kemal Gökhan Günel, Osmaniye Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcisi Mehmet B. hakkinda "Basit yaralama ve basit tehdit" iddiasiyla sikâyette bulunmustu. Osmaniye’nin bagli oldugu bölge adliye mahkemesinin bulundugu Adana’ya gönderilen sorusturma dosyasini inceleyen Adana Cumhuriyet Bassavciligi müsteki, sanik ve taniklarin ifadeleri ve hastane güvenlik kamera kayitlarini incelendi. Ardindan Savci Mehmet B. hakkinda "Basit yaralama ve basit tehdit" suçlamalariyla ilgili "Delil yetersizligi ve unsur yoklugu” nedeniyle kamu adina kovusturma yapilmasina yer olmadigina karar verildi.

Kaynak: İHA