Aksaray Valisi Aydogdu Açiklamasi 'Biz Gençleri Anlamazsak Bizim Bir Gelecegimiz Olmayacak'

Aksaray’da gerçeklestirilen ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin 81 ilinden 120 ögrencinin katildigi ‘Gençlik ve Tarim Kampi’nda konusan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, “Biz gençleri anlamazsak bizim bir gelecegimiz olmayacak” dedi.

Aksaray Valisi Aydogdu Açiklamasi 'Biz Gençleri Anlamazsak Bizim Bir Gelecegimiz Olmayacak'


Geçtigimiz haftalarda Aksaray Valiligi öncülügünde ‘Yunus Emre Yazarlik Kampi’ ve ‘Uzay ve Astronomi Kampi’nin gerçeklestirildigi Aksaray’da bugün de ‘Gençlik ve Tarim Kampi’ basladi.

Hasandagi mesire alani Bozkurt Düzlügü’nde gerçeklestirilen Gençlik ve Tarim Kampi’na Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 120 ögrenci katildi.

Gelen ögrenciler ilk olarak çadirlarini kurarak kampa basladi.

Ardindan kampa katilan tarim uzmanlari tarafindan ögrencilere genis çapli bilgiler verildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanliginin organizasyonu kapsaminda gerçeklestirilen kampta ögrenciler hem bilgilendi hem de sektör bazinda merak ettikleri sorularin cevaplarini aldi.

“Gençlerimize hiçbir sekilde sirt çevirmemeliyiz”

Tüm kurum ve kurulus müdürlerinin katildigi kampta bir açiklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, gençlerin ve gençligin önemine deginerek, “Gençler burada kendilerini buluyorlar, mutlu oluyorlar, dogal bir ortam. Hiçbir baski hissetmiyorlar ve böylesine bir ortamda kendilerini ifade etme, kendilerini bulma dönemi diye düsünüyorum bunu. Bu arkadaslarimiz kendi illerine gittigi zaman Aksaray ve Aksaray’in güzelliklerini anlatiyorlar. Gençler üzerine çok ciddi arastirmalarla onlari anlamaya çalisiyoruz, onlarla sohbet ediyoruz. Biz gençleri anlamazsak bizim bir gelecegimiz olmayacak. Onun için bizim gençleri çok iyi analiz etmemiz, anlamamiz ve idrak etmemiz lazim. Onlari suçlayarak, iterek, ötekilestirerek, karsimiza alarak hiçbir sekilde hiçbir sey kazanamayiz. Gerçekte gençlerimiz çok idealist, vatanlarini, topraklarini seviyorlar. Ama bu sevgilerinin de bizim tarafimizda bilinmesini istiyorlar. Onun için biz bu gençlerimize hiçbir sekilde sirt çevirmemeliyiz, onlari anlamaya çalismaliyiz” dedi.

Kamp 4 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA