YTB, Yurt Disinda Hukuk Okuyan Türk Ögrencilere Burs Verecek

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanliginin (YTB), yurt disindaki hukuk fakültelerinde egitim gören Türk ögrencilere yönelik hayata geçirdigi "Hukuk Alaninda Uzmanlik Bursu" basvurulari basladi.

YTB'den yapilan açiklamaya göre, yurt disindaki Türk hukuk ögrencilerini desteklemek, yeni nesil hukukçularin Türk toplumunun hukuki konularina iliskin farkindaliklarini artirmak ve uzmanlasmalarini saglamak amaciyla bu ögrencilere burs verecek.

Burs programina dahil edilen lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki ögrencilerin, yasadiklari ülkenin Türk toplumunun uluslararasi hukuk, Avrupa Birligi hukuku, insan haklari hukuku, yabancilar hukuku ve idare hukuku alanindaki haklarina iliskin arastirmalar, raporlar, makaleler, hukuki bilgilendirmeler gibi nitelikli çalismalar yapmasi planlaniyor.

Ayrica bursiyerlerin bireysel ve grup çalismalari sonucunda sunumlar yapmasi beklenirken farkli ülkelerde hukuk egitimi alan Türk gençlerinin de bir araya gelerek genis bir ag kurmasi hedefleniyor.

Burs programina orta ögretimini yurt disinda almis 1 Ocak 1991 ve sonrasi doganlar kabul edilecek.

Programa öncelikle Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda olmak üzere ABD, Avustralya, Danimarka, Finlandiya, Ingiltere, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada ve Norveç'te hukuk fakültesi lisanslarinin 3. sinifi ile üstü olan ögrenciler ile yüksek lisans ve doktora egitimine devam edenler basvurabilecek.

Basvurular 31 Ekim 2021'e kadar "basvuru.ytb.gov.tr" adresinden alinacak. Program sartlari ve detayli bilgiler ise "www.ytb.gov.tr/hukukbursu" adresinde yer alacak.

Kaynak: AA