Üzümcünün Kulagi Bakandan Gelecek Müjdeli Haberde

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’nin geçtigimiz yil 12 buçuk lira olarak açikladigi çekirdeksiz kuru üzüm fiyati için Manisali üreticiler bu sene en az 16 buçuk lira fiyat beklentisine girdi. Bu sene rekoltenin geçtigimiz yila göre düstügünü kaydeden Manisa Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, “Her daim çiftçimizin yaninda olan basta Sayin Cumhurbaskanimiz ve Tarim Bakanimizin bu dönemde de üzümcümüzün yaninda olacaklarindan hiç süphemiz yok. Insallah çiftçimizi magdur etmeyecek bir fiyat belirlenir ve üreticimizin yüzü güler” dedi.

Üzümcünün Kulagi Bakandan Gelecek Müjdeli Haberde
Yaklasik 10 gün önce hasadina baslanan Manisa’nin cografi tescilli çekirdeksiz Sultani üzümünde hasat tüm hiziyla devam ediyor. Özellikle Alasehir ve Sarigöl bölgesinde yas üzüm olarak ihracati yapilan üzümler diger ilçelerde ise kurutmalik için sergilere serilmeye baslandi. Her yil Manisa’ya gelerek üzüm rekoltesini ve üzüm fiyatini açiklayan ancak geçtigimiz yil Giresun’dan video konferans yoluyla Manisa’ya baglanarak kuru üzüm fiyatini 12 buçuk lira olarak açiklayan Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’den Manisali üreticiler bu sene için gelecek müjdeli haberi bekliyor. Manisali üreticiler iklim kosullarindan dolayi düsen rekolte ve girdi maliyetlerindeki artislardan dolayi kuru üzümde en az 16 buçuk-17 lira arasinda bir fiyat beklentisi içinde olduklarini açikladi.



“Tarim Bakanimizin bizi magdur etmemesini istiyoruz”

Manisali üzüm üreticisi Ali Can Türü, “Bu sene verim çok düsük soguk vurmasindan dolayi verim düstü. Insallah yetkililer fiyati düzgün verir de insallah 16 buçuk veya 17 lira bir fiyat beklentimiz var. Tarim bakanimizdan bizi magdur etmemesini istiyoruz” dedi.



“Çiftçiyi magdur etmeyecek bir açiklama bekliyoruz”

Manisa Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag ise 2021 üzüm hasadinin yeni basladigini belirterek, “Çiftçimiz burada bir yillik emeginin karsiligini almak için üzümlerini sergiye sermeye basladi.

Bu sene iklim sartlarindan dolayi don, soguk, sicaklik dolu derken rekoltemizi bu sene düsürdü. Burada rekolte beyan etmiyoruz bunu Tarim ve Orman Bakanimiz açiklayacak. Geçen seneden rekoltemiz düsük. Tarim Bakanimiz geçen sene telekonferansla fiyati açikladi 12 buçuk lira olarak. Çiftçimizin bu sene fiyat beklentisi 16 buçuk lira. Insallah çok yakin zamanda gelir hem rekoltemizi hem fiyati açiklar, üreticimizi memnun edecek bir fiyat açiklar üreticimiz bir senelik emeginin karsiligini alin terini almis olur. Hayirli ve bol bereketli bir yil diliyoruz. Bu 16 buçuk lira fiyati odalar ve çiftçiler olarak istedik. Bunun yaninda bizim girdi maliyetlerimiz geçen seneye göre çok büyük artislar oldu. Gübrede, mazotta, elektrikte, ilaçta isçilikte tamaminda yüzde 20 ile yüzde 150 arasinda artis oldu. Gübre ve ilaçta yüzde 150’lik artislar oldu. Bu artislari da göz önünde bulundurularak çiftçiyi magdur etmeyecek bir açiklama bekliyoruz. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz ve Tarim bakanimizin çiftçimizin her daim yaninda olduklarindan bu dönemde de üzümcümüzün yaninda olacaklarindan hiç süphemiz yok. Çiftçimizi magdur etmeyecek bir fiyat belirlenir ve üreticimizin yüzü güler.” diye konustu.

Öte yandan kurutmalik için serilen üzümler kurumaya baslarken Manisa Ovasi’nda da renkli görüntüler olusmaya basladi.

Kaynak: İHA