TSE Baskani Adem Sahin, Eskisehir'de Sanayici Ve Is Insanlariyla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Üretimde, ticarette güçlü bir sekilde ayakta kalmak, is hacimlerini büyütmek için tüm sanayicilerimizin standart hazirlama çalismalarini yakindan takip etmeleri olmazsa olmazlarindan biridir'.

Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) Baskani Prof. Dr. Adem Sahin, tüm sanayicilerin, üretimde, ticarette güçlü bir sekilde ayakta kalmak ve is hacimlerini büyütmek için standart hazirlama çalismalarini yakindan takip etmeleri gerektigini bildirdi.

Sahin, Avrupa Birligi (AB) ve Türkiye'nin ortak finansmaniyla yürütülen "Standardizasyon Sisteminin Gelistirilmesi ve Farkindaligin Artirilmasina Yönelik Teknik Yardim Projesi" kapsaminda kentte bir otelde sanayici ve is insanlarinin katilimiyla düzenlenen "Standartlara Yön Ver" baslikli seminere katildi.

Açilista katilimcilara hitap eden Sahin, refah düzeyi yüksek, kalkinmis ülkelere bakildiginda, tümünün ortak özelliginin teknolojiyi üretme ve pazarlayabilme kapasitesi oldugunu anlatti.

Teknoloji dünyasinda yasanan gelismelerin, ülkeler arasindaki sinirlari pratik olarak ortadan kaldirdigini vurgulayan Sahin, söyle konustu:

"Küresellesme sonucu dünya, herkes için büyük ama zorlu bir pazar haline gelmistir. Sanayicilerimiz bu modern dünyayla entegre olmak isterken ticarette evrensel kurallara göre hareket edip küresel düzeyde bir ekonomik etkinligi hedeflemektedir. Standartlar da bu alanda sanayicilerimize bilgi ve teknoloji transferi, çevreci üretim, kaliteli ve güvenli üretim, tüketim için aracilik etmekte, ekonomimizin gelisimine dogrudan veya dolayli olarak büyük bir katki saglamaktadir. Is insanlarimiza, bu hedefin en önemli parçalarindan birinin standartlar oldugunu hatirlatmak isteriz."

- "Yakin is birligi, yüksek katma degerli üretimin önünü açacaktir"

Sahin, standartlarin üreticileri ve sanayicileri daha rekabetçi yapacagini, ürün ve markalari ile hizmetlerinin dünyanin her bir kösesinde taninmasini saglayacagini dile getirdi.

Türkiye'yi dünyanin sayili ekonomilerinden biri yapan sanayici ve is insanlarinin, standartlar konusunda gösterecegi hassasiyetle daha büyük basarilar elde edecegi kanaatinde olduklarini belirten Sahin, sunlari kaydetti:

"Üretimde, ticarette güçlü bir sekilde ayakta kalmak, is hacimlerini büyütmek için tüm sanayicilerimizin standart hazirlama çalismalarini yakindan takip etmeleri olmazsa olmazlarindan biridir. Iste bu ve benzeri nedenlerle standartlarin hazirlandigi süreçlere dahil olmanin, sanayicimizin rekabette öne çikmasini ve kalici olmasini saglayacagi düsüncesindeyiz. Ayrica belirtmek isterim ki standardizasyon sisteminin etkinliginin ve verimliliginin artirilmasi, standartlardan etkilenen birçok sektörün ekonomik karliligina katki saglayacaktir. Sanayicilerimiz ve üniversitelerimizin standart hazirlama çalismalarinin yapildigi komitelerle yakin bir diyalog, etkilesim ve is birligi içinde olmasi temennimizdir. Yakin is birligi, sanayicimize bilgi transferini saglarken, yüksek katma degerli üretimin önünü açacaktir."

Prof. Dr. Sahin, tüm paydaslarinin standardizasyon süreçlerine dahil edilmesi ve standartlara görüslerinin yansimasi için çalismalari sürdürdüklerini aktardi.

TSE olarak standart hazirlama faaliyetlerine katilimin artirilmasi ve kullaniminin tesvik edilmesinin nihai hedefleri oldugunu bildiren Sahin, standartlarin ekonomik büyümeye olan katkisinin artirilmasini amaçladiklarini sözlerine ekledi.

Eskisehir Sanayi Odasi Baskani Celalettin Kesikbas, Ticaret Odasi Baskani Metin Güler ve Organize Sanayi Bölgesi Baskani Nadir Küpeli'nin konusmalarinin da yer aldigi programin ardindan çesitli konu basliklarinda gün boyu sürecek sunumlara geçildi.
Kaynak: AA