Trabzonlu Balikçinin Agina Takilan Köpek Baligina Sözleri Karadeniz Fikralarini Aratmadi

Bos zamanlarinda baba meslegi balikçilik yapan tir soförü Ali Osman Erçin'in, defalarca agina takilan köpek baligi ile konustugu ve baligi kalemle isaretledigi görüntüleri, sosyal medyada ilgi gördü Erçin: 'Önemli olan insanlari güldürebilmek degil, hayvanlari güldürebilmektir. Ben bunu basardigima inaniyorum, köpek baligini güldürdüm'

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yasayan Ali Osman Erçin'in, balik tutmak için açildigi denizde agina takilan köpek baligina yönelik sözleri, Karadeniz fikralarini aratmadi.

Ilçenin Akçakale Mahallesi'nde yasayan ve baba meslegi balikçiligi da bos zamanlarinda hobi amaçli yapan Erçin, haziran ayinda aksam saatlerinde tekneyle açildigi denize ag serdi.

Erçin, bir süre sonra kaldirmaya basladigi agina köpek baligi takildigini fark etti. Aga takilan köpek baligini kurtararak suya birakan Erçin'in bu sirada Karadeniz sivesiyle yaptigi konusma ise teknedeki akrabalarinca cep telefonuyla kaydedildi.

Erçin'in, kalemle üzerine isaret koydugu köpek baligina "Koçum benim bir daha gelirsen tavada kizartip yerim seni bak. Benim lafim pesindir, hiç darilip gücenme." gibi sözleri gülüsmelere yol açti. Erçin'in sosyal medya hesabindan paylastigi görüntüleri begeni topladi.

- "Neredeyse köpek baliklariyla arkadas olduk"

2 çocuk babasi Erçin, AA muhabirine, haziran ayinda çiktigi balik avinda, çok fazla köpek baligina denk geldigini belirterek, hemen hemen her aksam 3-4 köpek baliginin agina takildigini söyledi.

Denizden çikan köpek baliklarini yeniden denize biraktigini ifade eden Erçin, sözlerini söyle sürdürdü:

"1-2-3, aksam derken her attigimiz aga 3-4 tane gelmeye basladi. Bu da artik biraz komik olmaya basladi. Neredeyse köpek baliklariyla arkadas olduk. Köpek baligina da 'Artik sen gelme, benim agima zarar vermeye basladin, bak en sonunda seni kizartip yiyecegim.' dedim. Çocuklarin da hosuna gitti, 'Abi biz bunu çekelim paylasalim.' dediler. Herkesin çok hosuna gitti galiba, öyle videolari paylastik."

Erçin, köpek baliklarini denize biraktigi için çok güzel yorumlar aldigini kaydederek, "Farkli yerlerde bu hayvanlari hirpalayip denize atiyorlar, sonuçta onlarin da bir cani var. Yemedigimiz için ben hirpalamadim, ayni geldikleri sekilde güzelce ugurlayarak, denize biraktim. Ama gitmeleri komik oldu." dedi.

Agina her aksam köpek baliklarinin takildigini belirten Erçin, o aksama iliskin diyalogunu su esprili sözlerle anlatti:

"Bakayim baska balik mi yoksa ayni balik bizim konusmalarimizdan mi etkilendi de sürekli geliyor yanimiza. 'Artik yeter, seni isaretleyecegim.' dedim ve teknede bulunan tükenmez kalemle karnina çarpi isareti koydum. Ama o degilmis tabii. Hatta diger bir iki tanesinde de dogum lekesi vardi. Onlardan tanidim onlari. Önemli olan insanlari güldürebilmek degil, hayvanlari güldürebilmektir. Ben bunu basardigima inaniyorum, köpek baligini güldürdüm. O kareyi de güzel pozladik, kendisini ugurladik, insallah gönlü hos olmustur. Ben onu asagi attikça baskasini yolluyor yukari, memnun kaldi ki her gittiginde farkli birini yolluyor. En son gelene dedim, 'Bak artik is baska bir yere gitmeye basladi, bak gelirsen yiyecegim seni, daha bu isin kaçari yok.' Gitti asagida ne dediyse daha kimse gelmedi."

Fenomen olmanin kendisine göre olmadigini dile getiren Erçin, "Bana göre degil, o islerin adami degilim ama video çekip de paylasmayi seviyorum. Bizim için güzel bir eglence oluyor. Hayatimiza bir nese katiliyor, bir ani oluyor. Ben çektigim videolari da sonradan izleyip izleyip gülüyorum. Kendime de bir motivasyon oluyor." dedi.

Kaynak: AA