Tekirdag'in Mavi Bayrakli Plajlari Tatilcileri Cezbediyor

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu: 'Yaz aylarinda ilçenin nüfusu 3'e, 4'e katlaniyor. Aranan turizm özelliklerinin Sarköy'de bütünlestigini görmek mümkün. Mavi bayrakli plajlar tatilciler için öncelik oluyor'

MESUT KARADUMAN - Dogal güzellikleri ve temiz deniz suyuyla dikkati çeken mavi bayrakli plajlara sahip Tekirdag'in Sarköy ilçesi, yerli ve yabanci çok sayida turistin tercihi oldu.

Dogasi, tarihi ve kültürel yapisinin yani sira ekstrem sporlar ile kamp ve karavan turizmini sevenlerin ilgisini çeken Sarköy, temiz plajlariyla da tatilcileri cezbediyor.

Ilçede bulunan 6 mavi bayrakli plaj, "deniz, kum, günes" üçlemesinin keyfini çikarmak isteyen tatilcileri agirliyor.

Yemyesil ormanlarinin yani sira ziyaretçilerine yamaç parasütü ve ekoturizm imkanlari da sunan Sarköy'de ziyaretçiler, dogayla iç içe zaman geçirme firsati buluyor.

- "Mavi bayrakli plajlar tatilciler için öncelik oluyor"

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, AA muhabirine, Tekirdag'in mavi bayrakli plajlarinin kent turizmine önemli katkisi oldugunu söyledi.

Sarköy ilçesindeki plajlarin her yil çok sayida tatilciyi bölgeye çektigini belirten Hacioglu, "Yaz aylarinda ilçenin nüfusu 3'e, 4'e katlaniyor. Aranan turizm özelliklerinin Sarköy'de bütünlestigini görmek mümkün. Mavi bayrakli plajlar tatilciler için öncelik oluyor. Mavi bayrakli plaj demek, cankurtarani var demek, temizligi yapilan, güzel hizmet sunulan, denizin temiz olmasi demek. Zaten bütün bu özellikleri bir arada bulundurdugu için plajlar mavi bayrak aliyor." dedi.

Sarköy Yöresi Turizm ve Tanitim Dernegi Baskani Cüneyt Keresteci de yesil ve mavinin bulustugu Sarköy ilçesinin tatilcilerin gözde yerlerinden oldugunu ifade etti.

Plajlarda tatilcilere iyi hizmet verildigini anlatan Keresteci, "Özellikle pandemi sürecinde insanlarin en çok tercih ettikleri yer arasinda ilçemiz vardi. Dogayla iç içe zaman geçirmek isteyen, sakinlik isteyen insanlar buraya geldi. Yesil ve mavinin tadini çikartmak isteyen herkesi ilçemize bekleriz." diye konustu.

Tatilini Sarköy'de geçiren Cüneyt Camgöz de temizligi tescilli plajlari dolayisiyla Sarköy'ü tercih ettigini belirterek, "Buraya tatile geldigim zaman denizin, yesilin tadini doya doya çikariyorum. Ayrica yamaç parasütü ve rüzgar sörfü yapma imkani da var. Herkese tatil için Sarköy'ü öneriyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA