Otobüsü Durdurup, Görme Engelli Yolcuyu Yolun Karsisina Geçirdi

Kocaeli’de görme engelli yolcuyu durakta degil, gidecegi yüzme havuzu merkezinin önünde birakan halk otobüs soförü, koltugundan inerek genç kizi güvenle yolun karsisina geçirdi. Soförün bu hareketi ise otobüsteki güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye görüntülendi.

Otobüsü Durdurup, Görme Engelli Yolcuyu Yolun Karsisina Geçirdi
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde halk otobüsü ile seyir halinde olan soför Ibrahim Çankaya, görme engelli yolcunun otobüse binerken zorlandigini fark etti. Yolcunun, ’Yüzme havuzuna gidecegim, durakta beni birakir misiniz?’ talebi üzerine Çankaya, otobüsü durakta degil, havuzun önünde durdurdu. Daha sonra soför koltugundan inen Ibrahim Çankaya, görme engelli genç kizin koluna girerek yüzme havuzu merkezine götürdü. Otobüsün içindeki yolcular da Çankaya’nin gelmesini bekledi. Genç kizi güvenli sekilde havuza götürdükten sonra otobüse geri dönen Ibrahim Çankaya, daha sonra seferine devam etti. Soförün bu hareketi, otobüsteki güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye görüntülendi.

"Ona el ve kol oldum"

Otobüse binen yolcunun görme engelli oldugunu fark ettigini söyleyen Çankaya, "Yolcum araca binerken biraz zorlandi. Körfez yüzme havuzunda inecegini söyledi.

Bende yardimci olabilmek için ona el ve kol oldum. Araçtan indim ve onu karsiya geçirdim. Türkiye’de ulasim kaptanlarimizin yaslilarimiza, büyüklerimize, engelli kardeslerimize yardimci olmalarini temenni ediyorum. Engelli yolcu zorlandigi zaman, bizler de acele ettigimizde onlar daha çok panikleyebiliyor. Sakin davranmaliyiz. Zaten yolcularimiz önce Allah’a, sonra bize emanet" dedi.



"Bana, ’iyi ki varsiniz’ dedi"

Isini ask ve sevgiyle yaptigini dile getiren Çankaya, "Ben isimi çok seviyorum. O gün de yolcumuza yardim etmekten onur duydum. Kendisi de bana çok tesekkür etti. ’Iyi ki varsiniz’ dedi.

Böyle kaptanlarin çogalmasi temennisinde bulundu" diye konustu.

Kaynak: İHA