Osmangazi EDAS'tan Is Güvenligi Için Teknoloji

Osmangazi EDAS, uygulamaya geçirdigi Görüntülü Teyit Sistemi ile sahada görev alan çalisanlarini ana kontrol merkezinden izleyebiliyor.

Osmangazi EDAS'tan Is Güvenligi Için Teknoloji
Eskisehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim Anonim Sirketi’nin (OEDAS) çalisanlarinin Is Sagligi ve Güvenligi alaninda sifir kaza hedefine ulasabilmek için tüm saha operasyonlarini kapsayacak sekilde Görüntülü Teyit Sistemi kullaniliyor. Bu sistem sayesinde saha kontrol merkezinden elektrik dagitim saha operasyonlarina, alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatlari saha operasyonlarindan yüksekte yapilacak saha operasyonlarina kadar dikkat ve tehlike barindiran görevlerde is sagligi ve güvenligi çerçevesinde uzaktan canli olarak teyit kontrolü kolaylikla saglanabiliyor. OEDAS saha ekibinin Görüntülü Teyit Sistemi araciligiyla ana kontrol merkezi ile iletisim kurmasi ile baslayan süreçte tüm ekipmanlar merkezden kontrol edilebiliyor ve faaliyet süresince de görüntülü görüsme devam ediyor. Sistem sayesinde kayit altina alinan görüsmeler ise OEDAS çalisanlarinin egitiminde kullaniliyor.

“Hayata geçirdigimiz projelerimiz ile tüm is kazalarini sifira indirmeyi hedefliyoruz”

Osmangazi EDAS Genel Müdürü Fuat Celepci, Görüntülü Teyit Sistemi sayesinde bir denetim mekanizmasini daha hayata geçirdiklerini ve telefon sinyali bulunmayan noktalarda bile saha ekiplerinin merkez ile baglanti kurabildigini belirterek, “Hizmet verdigimiz illerin elektrik dagitim hizmetini karsilamanin yani sira, teknoloji yatirimlarimiza paralel olarak is sagligi ve güvenligi alaninda projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Çünkü çalisanlarimizin güvenligi en önemli önceligimiz. Görüntülü Teyit Sistemi sayesinde is güvenligi kontrol mekanizmamizi, teknolojinin imkanlarini kullanarak bir adim öteye tasidik. Görüntülü Teyit Sistemi sayesinde saha faaliyetleri kapsaminda olusan dikkat gerektiren tehlikeli durumlar azalirken, is kazalarinda yasanan can kaybinin da önüne geçilmis oldu. Örnegin bu sistem sayesinde, 2020 yilinda yasanan is kazalarinin bir önceki yila göre yüzde 44 azaldigi görüldü.

Hayata geçirdigimiz projelerimiz ile tüm is kazalarini sifira indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA