ÖNLEMI HAYAT KURTARAN AFET Açiklamasi DEPREM - Depremzede Özge'nin Yüzü Kusu 'Sansli' Ile Gülüyor

Izmir'deki depremde alt iki kati çöken Baris Sitesi'nde 5. kattaki evlerinden 'Sansli' isimli kusunu kurtarmak için çikmakta geciken ve bu sayede enkaz altinda kalmaktan kurtulan Özge Tekçe, depremin ardindan 'Sansli' ile vakit geçiriyor Depremzede Özge Tekçe: 'Kardesim gibi. Son 10 ayda üstüne daha da çok düsüyorum. Degeri benim için kat kat artti. O her çagirdiginda yanina gidiyorum. Günde 23 saat beraberiz' Tekçe'nin annesi Sehriban Tekçe: 'Sansli onun terapisti gibiydi. Özge'nin bu zamana kadar hayata olumlu bakmasini, ayakta durmasini, gülümsemesini Sansli sagladi. Sansli'ya çok sey borçluyuz. Sansli bizim sansimiz'

MERIÇ ÜRER - Izmir depreminde "Sansli" isimli kusunu kurtarmak için 5. kattaki evlerinden çikmakta geciken ve çöken alt katlarda enkaz altinda kalmaktan bu sayede kurtulan Özge Tekçe'nin yüzü, kusu "Sansli" ile gülüyor.

Tekçe, Izmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde oturduklari Baris Sitesi D Blok'ta sarsintinin baslamasiyla büyük panik yasadi.

Depreme 5. kattaki evlerinde yalniz yakalanan Tekçe, evi terk etmeden önce çok sevdigi "Sansli" isimli kusunu almak için salona girdi. Tekçe, kusuyla merdivenlerden 3. kata indigi sirada bina çöktü.

Merdivenler ayaginin altindan kayan ve yaralanan Tekçe, bulundugu yeri kazarak kendi imkanlariyla enkazdan çikmayi basardi.

Depremden sonra kaybolan, öldü zannedilirken bulunan kusu Sansli'yla sik sik vakit geçiren Tekçe, deprem travmasini yine kusu sayesinde atlatmayi basardi.

- "Annem, babam kadar degerli"

Özge Tekçe, AA muhabirine deprem sirasinda "Sansli"yi almak için geri dönmesi nedeniyle 2. kata inemedigini belirterek, enkazda 2. kattan hiç kimsenin sag kurtulamadigini, bu nedenle hayatini kusuna borçlu oldugunu düsündügünü söyledi.

Depremden sonra yasadigi yerden ve arkadaslarindan ayrildigini, derslerinin kötülestigini, psikolojik çöküntüye girdigini ifade eden Tekçe, tek basina asansöre bindiginde ve evde tek kaldiginda korku yasadigini belirtti.

Tekçe, depremden sonra ailesi ve "Sansli" ile hayata tutunmaya çalistigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Depremden önce de benim için çok önemliydi. Küçüklügümüzden beri beraberiz. Kardesim gibi. Son 10 ayda üstüne daha da çok düsüyorum. Degeri benim için kat kat artti. O her çagirdiginda yanina gidiyorum. Günde 2-3 saat beraberiz. Annem, babam kadar degerli. Depremde öldü sanmistim. Yasadigini ögrendik. Ulastiracaklari gün sabahtan aksama kadar gülüyordum Sansli'ya kavusacagim için. Getirdiler, yeniden dogdum sanki. O kadar mutlu oldum ki agliyordum, o da beni sürekli öpüyordu. Bana çok düskün. Hep yanimda. Bulusma animiz çok güzeldi. Yasadigi ve ona sahip oldugum için çok sansli hissediyorum. Ben onun hayatini kurtardim, o da benim hayatimi kurtardi."

Tekçe'nin annesi Sehriban Tekçe de kizinin deprem travmasi nedeniyle istahinin kapandigini, kilo almasi için ilaç ve takviyelere basladiklarini belirtti.

Yasanan psikolojik yikimin telafisinin çok uzun süreç gerektirdigini anlatan Tekçe, bu süreçte Sansli'nin destegini hissettiklerini kaydetti.

Sehriban Tekçe, söyle konustu:

"Ben '4 kisilik aileyiz' dedigimde Özge 'hayir Sansli var, oglumu nasil saymazsin' der. Sansli'ya çok düskün. Evden girdiginde direkt yanina gider. Yaz sicaginda her yeri kapattiriyor, cereyanda kalmasin diye. Tatile de bizimle geliyor. Sansli'nin ismi çok özel bence. Özge'nin nefesine nefes katan Sansli oldu. Sebepsiz olmuyor hiçbir sey. Bazi seyleri saniyelerle hesapladigim anda Sansli'nin bize hediyesi Özge, Özge'nin kendisine hediyesi Sansli. Sansli onun terapisti gibiydi. Özge'nin bu zamana kadar hayata olumlu bakmasini, ayakta durmasini, gülümsemesini Sansli sagladi. Sansli'ya çok sey borçluyuz. Sansli bizim sansimiz. Özge'ye yeni bir sans veren Sansli oldu."

Kaynak: AA