Nijerya'da Silahli Saldiri Açiklamasi 36 Ölü

Nijerya’nin Plateau eyaletinde etnik çatismalarin yasandigi bir bölgede düzenlenen silahli saldirida 36 sivil katledildi.



Nijerya’nin Plateau eyaletinde yer alan Jos kenti yakinlarinda bulunan Yelwa Zangam’da dün gece düzenlenen silahli saldirida 36 sivilin katledildigi bildirildi.

Etnik çatismalarin yasandigi bölgede, saldirganlarin ev ev gezdigi ve bölgeye giden bir köprüyü yikarak, çok sayida evi ise atese verdigi aktarildi. Saldirganlarin köprüyü yikmasi nedeni ile güvenlik güçlerinin bölgeye ulasmakta zorlandigi ifade edildi.

Plateau Eyalet Valisi Simon Lalong yaptigi açiklamada, düzenlenen saldiriyi "barbarca bir eylem" olarak nitelendirerek, güvenlik güçlerinin 10 süpheliyi tutukladigini ve diger süphelilerin ise pesinde oldugunu belirtti.

Lalong ayrica, bölgede daha fazla can ve mal kaybini önlemek için bölgede 24 saatlik sokaga çikma yasagi ilan edildigini duyurdu.

Jos kentinde sik sik Kuzey Nijerya’nin tamamina hakim olan Hausa-Fulani grubu ile çok daha küçük yerel etnik gruplar arasinda çatismalar yasaniyor. 14 Agustos’ta ise ayni bölgede düzenlenen saldirida 22 kisi öldürülmüstü.
Kaynak: İHA