Minik Mira, Engelliler Sarayi'nda Olmaz Denileni Basardi

Iletisim bozuklugu olan ve hiç konusmayan otizm hastasi 5 yasindaki Mira, Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda aldigi egitimle iyilesti. Mira’nin eski halinden eser kalmadigini söyleyen anne Sibel Demirkiran, “Agzindan kelime çikmayan, topluma karismayan Mira’yi simdi susturamiyoruz” dedi.

Minik Mira, Engelliler Sarayi'nda Olmaz Denileni Basardi
Bagcilar’da yasayan Sibel Demirkiran’in otizmli çocuguyla mücadelesi 5 yil önce basladi.

2 yasina kadar hiç konusmayan, yasitlarina uygun hareket etmeyen ve kalabaliktan kaçan Mira’nin durumundan endiselenen anne, kizini çocuk-ergen psikiyatrisine götürdü. Yapilan tetkikler sonucunda Mira’nin yüzde 40 oranla atipik otizm hastasi oldugu ortaya çikti.

Hiç konusmayan Mira’yi simdi susturamiyorlar

Anne Sibel Demirkiran, aldigi bu haberden sonra bugüne kadar yasananlari söyle anlatti: “Çocuguma sözel ve sözel olmayan iletisim bozuklugu tanisi konuldu. 2 yasina kadar gözlemlerim sonucu bir seylerin ters gittigini fark etmistim ancak konduramiyordum. Hiç zaman geçirmeden egitimlere basladik. Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi bu konuda bizim hayatimizin dönüm noktasi oldu. Hocalarimiz önce bize yol haritasi çizdiler sonra da Mira’yla yakindan ilgilendiler. Bu samimi ve özverili sürecin sonunda Mira inanilmaz bir çocuk oldu. Iyilesti ve raporu da düstü. O da artik yasitlari gibi davraniyor, konusuyor, topluma karisiyor. Evimiz eskiden sessiz bir yerdi, simdi bayram yeri. Agzindan kelime çikmayan, topluma karismayan Mira’yi simdi susturamiyoruz. Bize bu imkanlari sunan Bagcilar Belediye Baskanimiz Lokman Çagirici’ya da tesekkür ediyorum.”

Demirkan, simdi kiziyla hastalik sürecinde yasadiklarini anlatan “Mira’nin Güncesi” isimli kitap yaziyor.
Kaynak: İHA