Kocasinan'da Çocuklar Yaz Tatilinde Hem Ögrendi Hem Eglendi

Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, yaz tatilinde ögrenciler için hazirladigi programlarla, çocuk ve gençlere hem egitici hem de eglenceli bir tatil keyfi yasatti. Ögrencilerin yeteneklerini kesfetmesini ve mutlu olmalarini sagladiklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Gelecegimizin teminati her bir çocugumuz, bizim için ayri bir deger ve zenginliktir” dedi.

Kocasinan'da Çocuklar Yaz Tatilinde Hem Ögrendi Hem Eglendi
Ilçede yasayan çocuklar için birbirinden önemli hizmetlere ve projelere imza attiklarini ve çocuklar için pozitif ayrimcilik yaptiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Yapmis oldugumuz bütün çalismalar, gelecegimizin teminati yavrularimiz içindir.” diye konustu.

Yapilan yatirimlarla çocuklari gelecegin Türkiye’sine hazirladiklarini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, yaz tatilinde ögrencilerin sosyal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazandirmak adina çesitli etkinlik düzenlediklerine dikkat çekerek “Gelecegimizin teminati yavrularimiza yönelik hazirladigimiz birbirinden özel etkinlik ve kurslarla, onlara keyifli bir tatil yasattik. Özellikle Çocuk Kulübümüzün yaptigi etkinliklerdeki en büyük amaci; milli ve manevi degerlerimize bagli bir nesiller yetistirmektir. Bu noktada yavrularimiz için elimizden geldigince destek olmaya çalisiyoruz. Düzenlemis oldugumuz egitimlerimizle gelecek nesillerimizi, yetenek ve ilgi alanlarina göre yönlendirerek, sosyal yasama hazirliyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarinlari olan evlatlarimizin daha iyi bir sekilde yetisebilmesi içindir. Biz onlarin gelecegi adina yarinlarda huzurlu ve mutlu olmalari için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi. Baskan Çolakbayrakdar sözlerini, “Bu vesileyle 2021-2022 egitim ögretim yili; tüm ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve velilerimize hayirli olmasini diler; saglikli, huzurlu ve basarili bir dönem geçirilmesini temenni ediyorum.” diye noktaladi.

Çocuk Kulübü Rehber Egitmeni Eda Lekesiz ise çocuklarin gelisimlerini etkileyecek etkinliklere imza attiklarini ve bundan dolayi ailelerden çok fazla talep gördüklerini belirtti.

Etkinliklere ve kurslara katilan çocuklar da mutluluklarini dile getirerek, kendilerine böyle bir hizmet sunuldugu için Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti. Öte yandan Kocasinan Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü, yaz tatilinde çocuklara yönelik hazirladigi etkinlik ve kurslarla ögrenciler tatil günlerini en güzel sekilde degerlendirdi. Programlar kapsaminda Kocasinan Çocuk Kulübü Mimarsinan tesisinde ögrencilere, tiyatro, baglama, gitar, el sanatlari, resim, halk oyunlari ve zeka oyunlari gibi egitimlerin yani sira gün ve haftanin önemine göre çesitli etkinlikler düzenlendi.

Egitici, milli ve manevi degerlere bagli sosyal mesajlarin verildigi etkinliklerde, çocuklar hem ögrendi hem de eglendi.
Kaynak: İHA