IZSIAD, Izmir Çocuk Ve Gençlik Ceza Infaz Kurumu Ile Protokol Imzaladi

Izmir Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (IZSIAD) ile Izmir Çocuk ve Gençlik Ceza Infaz Kurumu arasinda kurumda bulunan çocuklarin rehabilitasyonuna iliskin yapilacak çalismalarla ilgili protokol imzalandi.

IZSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, infaz kurumunda bulunan çocuklarin kurum içinde ve tahliyeleri sonrasindaki yasamlarina iliskin rehabilitasyon çalismalarina yönelik protokol, Izmir Çocuk ve Gençlik Kapali Ceza Infaz Kurumu Müdürü Vural Temür ile IZSIAD Yönetim Kurulu Baskani Hasan Küçükkurt tarafindan imzalandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen IZSIAD Yönetim Kurulu Baskani Hasan Küçükkurt, dernek olarak Sakran Çocuk Cezaevini ziyaret ettiklerini belirterek, "Amacimiz hayatinin baharindaki çocuklara cezaevinden çiktiktan sonra yeni bir hayat kurmalarina yardim etmek, onlara is edindirmek. Bu protokolü imzalamaktan dolayi çok mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Protokolün önemine deginen IZSIAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Arzu Sentürk Salik ise sunlari kaydetti:

"Cezaevi içerisinde egitim ve iyilestirme faaliyetleri kapsaminda gerçeklesen her türlü atölye, etkinlik, kurslarin, kurum fiziksel ihtiyaçlarinin ve cezaevinden ayrilacak olan hükümlü tutuklu çocuk ve gençler için istihdamin IZSIAD tarafindan desteklenmesi ve saglanmasi amaciyla bu isbirligi protokolü yaptik. STK’lar sadece ülkenin ekonomisi için görüs bildiren kuruluslar degildir. Elini tasin altina sokmasi gereken, hem topluma hem o toplumu olusturan özellikle zorda olan kesimlere karsi sorumluluklari bulunuyor."

Protokol kapsaminda ceza infaz kurumunda bulunan çocuklarin kisisel gelisimlerine katki saglanmasi, bilimsel ve kültürel birikimlerin gelistirilmesi, saglikli bir birey olarak yetismesi ve tahliye sonrasi topluma kazandirilmasi amaciyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek verilecegi aktarildi.

Kaynak: AA