Istanbul'da 14 Gölette 573 Bin 500 Adet Sazan Yavrusu Birakildi

Tarim Istanbul’daki 14 gölette toplam, 573 bin 500 adet sazan yavrusu birakildi. Istanbul Il Tarim Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, bu senekiyle beraber 2015 den itibaren 1 milyon 87 bin yavru baligi birakmis olduk. Insallah amatör ve sportif balikçiliga bir katki saglar” dedi.

Istanbul'da 14 Gölette 573 Bin 500 Adet Sazan Yavrusu Birakildi
Tarim ve Orman Bakanligi, Kaliteli, ucuz ve saglikli gida ihtiyaçlarinin karsilanmasi, ticari ve sportif amaçli balikçiligin desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarinin sürdürülebilir kullanilmasi ve kaynaklarin gelecek nesillere aktarilmasi için, su ürünleri kaynaklarinin baliklandirilmasina devam ediyor.

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü tarafindan, yürütülen “Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi” kapsaminda Edirne Tarim ve Orman Müdürlügü Ipsala Su Ürünleri Üretim Istasyonu tesislerinde üretilen 573 bin 500 adet sazan baligi yavrularindan 40 bin adeti, dün Istanbul Il Tarim Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Sabri Irfan Soysal ve teknik personeller ile sivil toplum kuruluslarinin (ISOBDER, ARAVDER) da katilimiyla Arnavutköy ilçesinde yer alan Mavi Göl’e birakildi. Ayni gün içerisinde 533 bin 500 adet yavru sazan baligi da Arnavutköy, Beykoz, Sariyer, Silivri ve Sile’de bulunan 13 Gölette balikçilar ve vatandaslara tarafindan birakildi.

2015 yilindan itibaren yürütmekte olunan baliklandirma projesi geçmis yillarda göletlere birakildiginda baliklarla beraber suan 1 milyon 087 bin 500 adete ulasti. Türkiye’de biyoçesitliliginin korunmasi ve su ürünleri kaynaklarimizin gelecek nesillere aktarilabilmesi için av araci, balik boyu, av zamani ve yer yasaklarina uyulmasi suretiyle balik basta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân taninmasi büyük önem arz etmektedir.

Istanbul Il Tarim Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Yine bu sene 5 ilçemizde 14 göletimize de 573 bin adet sazan baligi biraktik. Bu

5 ilçemiz; Arnavutköy, Silivri, Çatalca, Sile, Beykoz. Bu senekiyle beraber 2015 den itibaren 1 milyon 87 bin yavru baligi birakmis olduk. Insallah amatör ve sportif balikçiliga bir katki saglar” dedi.

Kaynak: İHA