Isparta Cumhuriyet Bassavciligi Açiklamasi 'Cinayet Süphelisi 2 Firari Yakalandi'

Isparta’da silahli saldiriya ugrayan Ali Kurt, tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Isparta Cumhuriyet Bassavciligi, gizli yürütülen sorusturma kapsaminda saldiriyi gerçeklestirdigi belirlenen 2 süpheli firariden birinin kentte, digerinin ise Istanbul’da yakalandigini bildirdi.

Isparta Cumhuriyet Bassavciligi Açiklamasi 'Cinayet Süphelisi 2 Firari Yakalandi'


Olay, 7 Agustos günü saat 15.45 siralarinda Çünür Mahallesi’nde meydana geldi. 5351 Sokak üzerinde silahli saldiriya ugrayan Ali Kurt, agir yarali olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirildi. Burada yapilan tüm müdahalelere ragmen Kurt, 9 Agustos’ta hayatini kaybetti. Il Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, saldirinin Y.E. ve H.A. tarafindan gerçeklestirildigini belirledi. Cinayet Büro Amirliginde kurulan özel ekip, Y.E.’yi 16 Agustos’ta Isparta’da yakaladi. Emniyetteki islemlerinin ardindan Y.E., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özel ekip, Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleriyle birlikte bugün ortaklasa düzenledikleri operasyonda H.A.’yi yakaladi. Gözaltina alinan H.A.’nin Isparta’ya getirilmesi bekleniyor.

“Süpheli sahislarin kaçmalarina yardim edenler hakkinda sorusturma devam ediyor”

Konuyla ilgili Isparta Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, meydana gelen olayla ilgili gizli bir sorusturma gerçeklestirildigi belirtildi. Açiklamada, “Meydana gelen olay ile ilgili Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan gizli bir sorusturma baslatilmistir. Yürütülen sorusturma kapsaminda olay yeri inceleme ekiplerince yapilan çalismalarda olay yerinde 3 adet 9 mm çapinda kovan ve 1 adet mermi çekirdegi ele geçirilmis, yapilan arastirmada tanik anlatimlarina göre olayi gerçeklestiren süphelilerin olay yerinden kaçtiklari anlasilan asli fail H.A. ile yardim eden Y.E. oldugu tespit edilmis, süpheliler hakkinda yakalama emri düzenlenerek derhal aranmalarina baslanmistir. Süpheli sahislarin kaçmalarina yardim eden failler hakkinda ise ayrica sorusturmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.



“Tezvirat içeren paylasimlar titizlikle takip edilmektedir”

Süpheli H.A.’nin babasi M.A.’nin daha önce Isparta Belediye Baskanligi yapmis olmasi nedeniyle yerel basin ve sosyal medyada, firari süpheli H.A.’nin bazi üst düzey siyasiler ve bürokratlar tarafindan korundugu yönünde çok sayida tezvirat içeren paylasimlara rastlandigi belirtilen açiklamada, “Bu ve benzeri paylasimlar Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan titizlikle takip edilmektedir” denildi.

Uzman ekip Istanbul’da yakaladi

Cumhuriyet Bassavciligi açiklamanin devaminda, “Firari süpheliler H.A. ve Y.E.’nin yakalanmasi maksadiyla Isparta Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi tarafindan Istanbul iline görevlendirilen alaninda uzman ekipler ile Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan ortaklasa yürütülen takip ve arastirmalar neticesinde öncelikle süpheli Y.E., 16.08.2021 günü saat 10.25 siralarinda ilimizde hazir edilerek tutuklanmistir. Yapilan sürekli takip ve arastirmalar neticesinde süpheli H.A. 25.08.2021 günü Istanbul ilinde yakalanarak gözaltina alinmistir. Süpheli sahis sorgusu yapilmak üzere görevliler tarafindan Cumhuriyet Bassavciligimizda hazir edilecektir. Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafsizlik ilkeleri isiginda suç ve suçlularla mücadelesine devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA