Hamidiye Anadolu Lisesi'ne Büyük Ilgi

Bursa TB Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, LGS tercih döneminde yüzde 100 doluluk oranina ulasan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gördügü yogun ilginin memnuniyet verici oldugunu belirterek, “Hayatlarinin en kritik virajinda nitelikli egitimin adresi Hamidiye MTAL’i tercih edip en dogru karari veren ögrencilerimize ve ailelerine tesekkür ediyorum” dedi.

Hamidiye Anadolu Lisesi'ne Büyük Ilgi
Millî Egitim Bakanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasinda özel sektörün nitelikli insan gücü ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla imzalanan “Mesleki Egitim Is Birligi Protokolü” kapsamina alinan meslek liseleri bu yil da en çok talep gören okullar arasinda yer aldi. Yüz binlerce ögrencinin büyük heyecan yasadigi tercih dönemine iliskin degerlendirmelerde bulunan Bursa Ticaret Borsasi (Bursa TB) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matli, oda ve borsalarin sahiplendigi meslek liselerinin son yillarda egitim kalitesiyle dikkat çektigini söyledi.



Baskan Özer Matli, liselere Geçis Sinavi (LGS) kapsaminda açiklanan yerlestirme sonuçlarina göre ülke genelinde sinavla ögrenci kabul eden meslek liselerinde doluluk oraninin yüzde 77 oldugunu belirtti.

Matli, “Mesleki Egitim Is Birligi protokolü kapsamindaki 81 ildeki 113 meslek lisesinin doluluk orani yüzde 96 olurken, proje okulumuz Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 egitim-ögretim dönemi için doluluk orani yüzde 100’e ulasti. Mesleki egitimin gücüne inanarak, hayatlarinin en kritik virajinda nitelikli egitimin adresi Hamidiye MTAL’i tercih edip dogru karari veren ögrencilerimize ve ailelerine tesekkür ediyorum. Meslek lisemizin dinamik egitim modeliyle bu yil da en çok tercih edilen okullar arasinda yer almasi bizler için büyük bir gurur kaynagi olmustur” seklinde konustu.

Uygulama agirlikli tarim egitimi

Mesleki egitimin Türkiye’nin gelecegi oldugunu ifade eden Özer Matli, bu bakimdan Bursa Ticaret Borsasi’nin mesleki egitime her zaman büyük önem gösterdigini vurguladi. Baskan Matli, “Hamidiye MTAL’i tarim egitiminde ülkemizde örnek okul haline getirmek amaciyla Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü, okul yönetimi ve paydaslarimizla birlikte koordineli bir sekilde çalisarak pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Okulumuzu tercih eden ögrencilerimizin mezun olduklarinda sektörde aranan eleman olmalarini saglamak adina, ders müfredatini üyelerimizin ve tarim sektörünün ihtiyaçlari dogrultusunda yeniden belirledik. Böylece uygulama agirlikli bir egitim ögretim modeli ile ögrencilerimizin hem tecrübe kazanmalarina hem de mezun olduklarinda çok daha rahat is bulmalarina imkân saglamis oluyoruz. Bu vesileyle bir kez daha okulumuzu tercih eden tüm ögrencilerimize tesekkür ediyor ediyor, egitim hayatlarinda basarilar diliyorum” dedi.

MEB’den mesleki egitimde dönüsüm hamlesi

Bursa Il Millî Egitim Müdürü Bülent Altintas, Millî Egitim Bakanligi’nin 2023 Egitim Vizyonu dogrultusunda genis ve önemli yer bulan mesleki egitimi güçlendirmek, üzerindeki olumsuz algiyi kirmak ve hak ettigi sayginligi yeniden kazandirmak için genis bir alani kapsayacak sekilde sistematik adimlar atmakta oldugunu ifade etti.

Bülent Altintas, “Bu çerçevede; Bakanligimiz ile TOBB ve TOBB ETÜ arasinda imzalanan protokol ile “proje okulu” statüsü alan okullarimiz için “hamilik” modeli hayata geçirilmis; ilgili okullarimizin yönetim ve karar alma süreçleri, sektör ortaklariyla birlikte tasarlanacak bir yapiya kavusmustur” diye konustu.

“Oda ve Borsalarin destekleriyle mesleki egitim hak ettigi degeri alacak”

Ihtiyaçlara dönük sekilde hizlica atilan “çözüm” odakli adimlarin, okullara ciddi bir ivme kazandirdigini vurgulayan Il Millî Egitim Müdürü Bülent Altintas, “Bu hareketlilik; protokol kapsaminda yer alan 3 okulumuza olan talebi de dogrudan etkilemis ve kontenjan dolulugunda ortalama %70’i asan artis kaydedilmistir. Bunda; çalismalarimizin her asamasinda destekçimiz olan TOBB’un yereldeki temsilcilerinin payinin çok büyük oldugunu ve bundan da büyük memnuniyet duydugumuzu ifade edebilirim. Hamidiye MTAL için Bursa Ticaret Borsasi, Sehit Ömer Halisdemir MTAL için BTSO, Haci Sevim Yildiz Mobilya ve Iç Mekân Tasarimi Teknolojisi MTAL için Inegöl TSO’nun destekleri; ilgili okullarimizin yaptigi çalismalara dogrudan yansimaktadir. Basta Bakanligimiz ve TOBB Yönetimi olmak üzere tüm bu çalismalara katki sunan paydaslarimiza sükranlarimi arz ediyorum. Mesleki egitim, Bursa’dan baslayarak ülkemiz genelinde hak ettigi degeri alacak, sürdürülebilir kalkinmanin temeli olan unsurlar, gelistirecegimiz is birlikleriyle karsilanacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA