Görme Engellilerin Hayati Inegöl Belediyesi Ile Kolaylasacak

“Engelsiz sehir” hedefiyle engelli vatandaslarin hayatini kolaylastiracak çalismalar yapan Inegöl Belediyesi, bu kez görme engelli vatandaslar için ‘’akilli baston’’ uygulamasini devreye aldi. Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, INESMEK bünyesinde akilli baston egitimi alan 24 görme engelli vatandasi ziyaret etti.

Görme Engellilerin Hayati Inegöl Belediyesi Ile Kolaylasacak
Görme engelli vatandaslarin sehirde kolaylikla hareket etmesini saglayacak, akilli telefonlarla entegre olarak sesli ve titresimli komutlarla engellilerin gören gözü olacak projenin egitimleri basladi.

Baskan Alper Taban, akilli baston kullanimi için egitim alan görme engelli vatandaslari ziyaret ederek vatandaslar ile denemeler yapti.

Baston için müracaat eden 24 görme engelli vatandas, Inegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Egitim Kurslari (INESMEK)’te 23 Agustos itibariyle egitim görmeye basladi.

Iki hafta sürecek olan egitim sonrasi vatandaslara cep telefonu ile birlikte akilli bastonlari teslim edilecek.

Inegöl Belediyesi tarafindan devreye alinan ‘’akilli baston’’ projesi için egitim alan görme engelliler, bu uygulama ile hayatlarinin kolaylascagini ifade ederek Baskan Alper Taban’a tesekkür etti. Görme engelli vatandaslar, kendilerini ziyaret eden Baskan Alper Taban ile bir süre sohbet ettiler.
Kaynak: İHA