Genç Dostu Sehirler Kongresi'nden Bursa'ya 'Genç Dostu Sehir Ödülü'

Ödül, Ankara'da gerçeklestirilen törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'a verildi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi, gençleri merkeze alan projeleri ve gençlik kulübü uygulamasiyla, Ankara'da Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanliginin ev sahipliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongresi'nde ödüle deger görüldü.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimlariyla ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapildi. Kongrede, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi'na katilan belediyelerden dereceye giren 22'sine ödülleri verildi. Bursa Büyüksehir Belediyesi de gençleri merkeze alan projeleri basta olmak Büyüksehir Gençlik Kulübü uygulamasiyla "Genç Dostu Sehir Ödülü"ne layik görüldü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bursa'nin ödülünü Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'a verdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, göreve geldikleri ilk günden itibaren gençlere yönelik yapilabilecekler noktasinda arastirmalarda bulunduklarini ve yogun mesai harcadiklarini ifade etti.

Büyüksehir Belediyesi olarak bu dogrultuda gençlik modeli ve faaliyetleri hakkinda projeler gelistirdiklerini aktaran Aktas, sunlari kaydetti:

"Gençlik merkezlerimiz basta olmak üzere farkli merkezlerde gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerden kurslara kadar birçok alanda etkinlikler düzenliyoruz. Görükle Gençlik Merkezimizi, ardindan Hüsnü Züber Evi Muradiye Gençlik Merkezini hizmete açtik. Önümüzdeki günlerde merhum Muhsin Yazicioglu'nun ismini verdigimiz bir gençlik merkezinin açilisini daha gerçeklestirecegiz. Gençlik merkezlerimizin yani sira Yildirim ve Görükle Millet Kiraathanelerimiz de gençlerimizin hizmetinde. Gençlik merkezleri ve millet kiraathanelerimizde gençlerimiz derslerini çalisabiliyor, ücretsiz internet imkani ve kütüphanelerimizden faydalanabiliyorlar. Gençlerimiz bizim gelecegimiz. Güçlü Türkiye'nin gelecekteki yöneticileri olacak gençlerimiz için her türlü imkani kullaniyoruz."

Aktas, gençlere yönelik kamplar, egitim, kültür, sanatsal faaliyetler, e-spor turnuvalari gibi pek çok projeye imza attiklarini hatirlatti.

Gençlikle ilgili tüm çalismalari Bursa Büyüksehir Gençlik Kulübü çatisi altinda topladiklarina deginen Aktas, su bilgileri paylasti:

"Mobil uygulamayi indiren genç kardeslerimiz, operatör fark etmeksizin 4 GB ücretsiz internet paketine sahip oluyor. Bunun yani sira gençlerimiz hayatiniza dokunan onlarca markadan sürekli olarak avantajlar kazaniyor. Ücretsiz yolculuk biletleri, ücretsiz otopark kullanimlari, sosyal tesislerde indirimler, farkli kurumlardan alacaklari egitimlerde indirim gibi çesitli avantajlardan yararlaniyorlar. Bursa'da ikamet eden 15-29 yas grubundaki herkesin yararlanabilecegi, Büyüksehir Gençlik Kulübü uygulamamizdan halen 51 bin 115 gencimiz istifade ediyor. Bursa'yi tam anlamiyla genç dostu sehir haline getirmek için yogun bir mesai harciyoruz. Yaptigimiz çalismalarin ödüle deger görülmesi ve ödülü de bizzat Cumhurbaskanimizin elinden almak da bizim için çok büyük bir onur."
Kaynak: AA