'Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde' Projesinin Ikinci Dönem Açilisi Yapildi

Anadolu Üniversitesi tarafindan “Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde” projesinin ikinci dönem açilisi ve tanisma etkinligi gerçeklestirildi.

'Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde' Projesinin Ikinci Dönem Açilisi Yapildi
Her alanda ögrencileri desteklemeyi amaçlayan Anadolu Üniversitesi, TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari kapsaminda kabul edilen “Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde” projesiyle gelecegin sef adayi olan meslek lisesi ögrencilerine de kapilarini açiyor. “Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde” projesiyle Eskisehir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Yiyecek Içecek Hizmetleri alaninda okuyan ögrencilerinin, dogaya karsi olumlu tutum ve farkindalik gelistirmeleri, iletisim, isbirligi, üretkenlik ve girisimcilik becerilerini güçlendirmeleri, mutfak ve sürdürülebilirlik konularina yönelik farkindaliklarini arttirmalari amaçlaniyor. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Ars. Gör. Dr. Sema Ekincek’in yürütücülügünü üstelendigi projede 20 egitmen, 5 rehber ve katilimci grubuna eslik edecek saglik personeli görev aliyor. Proje, bilim, turizm, cografya ve sosyal alanlardaki 13 farkli etkinlikten olusuyor.

“Ögrencilere fayda saglayabildigimiz için mutluyum”

Yasanilan korona virüs salgini nedeniyle ögrencilerin daha fazla teknoloji odakli bir yasami benimsediklerini vurgulayan Ars. Gör. Dr. Sema Ekincek, “Pandemi süreci nedeniyle eve kapanan ögrencilerimiz dogal ortamdan kendilerini soyutlamisti. Ögrencilerimiz projeyle birlikte ilgileri olan gastronomi etkinliklerinde yer aldiklari için çok mutlu olduklarini ifade ettiler. Projede yer alan açik hava etkinlikleri de projeyi keyifli hale getirdi. Ögrencilere fayda saglayabildigimiz için mutluyum” dedi.



“Uzmanlar tarafindan hazirlanan etkinliklerin hepsi çok özel”

“Gelecegin Sefleri Gastronomi Kesfinde” projesinin danismani olan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Isletmeciligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Semra Günay Aktas ise projeyi destekleyen Anadolu Üniversitesi, Eskisehir Asçilar Dernegi, Cografya Egitimi Dernegi, Eskisehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardimlasma Dernegi ve Sivrihisar Belediyesine tesekkürlerini sunarak konusmasina basladi.

Etkinliklerin içerigi hakkinda ögrencilere bilgi veren Prof. Dr. Günay Aktas konusmasini su sekilde sürdürdü:

“Bir hafta boyunca etkinliklerle bilimsel bilgi birikimimizi arttiracagimiz, sanatsal ve iletisim becerilerimizi gelistirecegimiz için çok sansli bir gruptayiz. Uzmanlar tarafindan hazirlanan etkinliklerin hepsi çok özel. Iyi ki buradasiniz, bu bir haftanin sizler için çok verimli olacagini düsünüyorum.”
Kaynak: İHA