FETÖ'nün Gazetesinin Dagitim Sorumlusu Sanik Hakkinda 15 Yila Kadar Hapis Talebi

Gaziantep'te FETÖ'nün gazetesinin dagitim sorumlularindan oldugu iddia edilen sanik hakkinda hazirlanan iddianamede, 15 yila kadar hapsi istendi.

Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca, FETÖ'ye yönelik sorusturma kapsaminda Mustafa T. hakkinda hazirlanan ve "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yildan 15 yila kadar hapis cezasi istenen iddianame, 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanigin örgütle iltisaki nedeniyle kapatilan dernege üye oldugu belirtilen iddianamede, sanigin FETÖ elebasinin çagirisiyla Bank Asya'da hesap açip para yatirarak, örgüte destek oldugu kaydedildi.

Sanigin örgüte müzahir kurumlarda çalistigi belirtilen iddianamede, "Tüm dosya bir bütün olarak degerlendirildiginde, her ne kadar süpheli Mustafa T, üzerine atili suçu islemedigini beyan etse de inkara yönelik savunma yaptigi anlasilmis, süphelinin yapiyla irtibatini devam ettirerek uzun yillar, farkli illerde ve tarihlerde örgüte müzahir is yerlerinde çalistigi anlasilmistir." denildi.

Iddianamede, sanigin örgüt mensubu olduguna yönelik çok sayida tanik beyani bulundugu ifade edilen iddianamede, su bilgiler yer aldi:

"Tanik beyanlarinin yer, zaman, mekan vererek ayrintili ve süphelinin adi, çalistigi is yerleri, çalistigi is ve yillar ile uyumlu oldugu beyanlara bakildiginda süphelinin FETÖ/PDY yapilanmasi içinde zaman gazetesi dagitim sorumlusu yardimciligi, muhasebe islerini yürütme, esnaftan para toplama, örgüt içinde 'esnafçilik' gibi önemli ve etkin görevlerde bulundugu anlasilmistir."???????

Tutuksuz sanik Mustafa T'nin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak. ???????

Kaynak: AA