Fatih Erbakan Açiklamasi 'Afet Bölgesinde Çok Hummali, Ciddi Derecede Bir Çalisma Yürütülüyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, afet bölgesinde incelemelerde bulundu. Erbakan, bölgede çok hummali bir çalisma yürütüldügünü söyledi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Afet Bölgesinde Çok Hummali, Ciddi Derecede Bir Çalisma Yürütülüyor'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, sel afetinin yasandigi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Erbakan, burada Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. Daha sonra vatandaslara geçmis olsun dileklerinde bulunan Erbakan, ekiplere de kolayliklar diledi.

Ziyaretin ardindan degerlendirmede bulunan Fatih Erbakan, Bozkurt halkina geçmis olsun dileklerinde bulunarak, “Selden etkilenen tüm vatandaslarimiza geçmis olsun, Bozkurt’u, Sinop Ayancik’i ve tüm selden etkilenen bölgelerde ki insanlarimizi Rabbim bir an evvel insallah selamete çikarsin. Tabii ki bu dogal afetler dönem dönem oluyor ve bundan sonra da olacak. Bizim inancimiza göre tedbire teselsül farzdir. Gerekli tedbirlerin alinmasi gerekir. Afetlerden önce bu tedbirlerin yapilmasi ve yerine getirilmesi son derece önemli. Burada tabii en büyük sorumluluk yetkililere, devlete düsüyor. Bir diger önemli konu da, afet sonrasi yaralarin sarilmasi ile ilgili yapilacak isler. Tabii ki gönüllü kuruluslarimiz da çaba sarf ediyorlar, fakat asil gücü devletin ortaya koymasi gerekir. Bakanimiz Süleyman Soylu Bey’den bilgileri aldik, aldigimiz bilgilere memnun olduk. Çok hummali, ciddi derecede bir çalisma yürütülüyor ve maddi kayba ugrayan özellikle esnafimizin bu kayiplari çok büyük oranda karsilandigi söyleniyor" dedi.

"Insallah bu maddi kayiplar ve hasarlar biran evvel devletinde gücüyle, destegiyle ortadan kaldirilir, karsilanir ve biran evvel bu yaralar sarilir" diye devam eden Erbakan, "Bundan sonra bu gibi afetler yangin, deprem, sel olsun tedbirlerimizi almamiz lazim çünkü inancimizin da geregidir. Tedbir almazsak yasananlardan sorumlu oluruz. Insallah bundan sonra daha sorumlu daha tedbirli oluruz, afetler gerçeklesse dahi böyle büyük kayiplar yasamayiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA