EYDK, Ikinci Yuvarlak Masa Toplantisini Gerçeklestirdi

Etki Yatirimi Danisma Kurulu (EYDK) gerçeklestirdigi ikinci yuvarlak masa toplantisinda sürdürülebilir kalkinma amaçlari odaginda ileriye dönük adimlari belirledi.

EYDK'tan yapilan açiklamaya göre Kurul, ikinci yuvarlak masa toplantisini düzenlerken, bu etkinliklerde etki yatirimi baglaminda BM Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarina (SKA) ulasilmasi için yapilmasi gerekenler degerlendiriliyor.

EYDK, bu dogrultuda üye kurumlarinin etki yatirim potansiyelini ve SKA uyumunu ögrenmek için bir anket gerçeklestirmis, sonrasinda ise bu ankete bagli olarak "Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin Neresindeyiz?" konulu ilk yuvarlak masa etkinligini düzenlemisti.

Ikinci etkinlik, ilk yuvarlak masa toplantisinin ardindan atilmasi gereken adimlari ortaya koymayi amaçlarken, yuvarlak masa toplantilarina rehberlik eden anket, etki yatiriminin temel unsurlarina odaklandi.

Toplantinin katilimcilari arasinda UNDP Istanbul Uluslararasi Kalkinma Özel Sektörü Merkezi Direktörü Gülçin Salingan, Türkiye Katilim Bankalari Birligi Kurumsal Iletisim Müdürü Fatma Çinar, Turkven Direktörü Hale Özsoy Biyikli, idacapital Yönetici Ortagi Cem Baytok, Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Meral Murathan ve Garanti BBVA Sorumlu Bankacilik Koordinasyon Yöneticisi Nazli Çakiroglu Boysan yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen EYDK Baskani Safak Müderrisgil, "Etki ölçümü ve yönetiminde yetkinlik vazgeçilmezdir. Bu alan küresel olarak hala yeni bir alan ve Türkiye hizli hareket ederek rekabet avantaji elde edebilir. Ülkemiz bu alanda kendini konumlandirdiktan sonra, yenilikçi fonlar ve araçlar araciligiyla sermayeyi harekete geçirmek daha kolay olacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA