Erdemli Belediyesinin Kurs Merkezlerinde Egitim Aldilar, Basariya Imza Attilar

MERSIN – Erdemli Belediyesinin açtigi kurs merkezlerinde egitim alan ögrencilerin basarilari göz dolduruyor. Kurs merkezlerinde egitim alan ve Liselere Giris Sinavina giren 400 ögrenciden 268’i fen lisesi ve düzeyinde okula yerlesmeyi basardi. Erdemli‘de, belediye tarafindan açilan kurs merkezinde ögretmenler ve ögrenciler sinavla aliniyor. Uygulanan sistem sayesinde velilerin ve ögrencilerin yüzü gülüyor.

Erdemli Belediyesinin Kurs Merkezlerinde Egitim Aldilar, Basariya Imza Attilar
İçel’in Erdemli Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, 400’ü ortaokul, 600’ü lise olmak üzere toplam bin ögrenciye Erdemli Belediyesi Kurs Merkezlerinde ücretsiz egitim veriliyor. 4 yildir devam eden kurslarda, 2021 Liselere Giris Sinavinda 400 ögrenciden 268’i fen lisesi ve düzeyinde basarali okullara yerleserek kitlesel basarida Türkiye’de en iyiler arasina girdi.

“Ögretmenler ve ögrenciler sinavla aliniyor”

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, gelecegin aydinlik Türkiye’sini insa edecek gençleri donanimli bir halde yetistirmek için gayret ettiklerini belirterek, “Gelecegin aydinlik Türkiye’sini kuracak ve sekillendirecek olan gençlerimiz; dolayisiyla gençlerimizin kaliteli yetismesi, donanimli olmasi, yarina güvenle bakmasi lazim. Gençlerimizin, ‘ben üniversiteyi nasil kazanacagim, benim önümde yol gösterenim yok, benim kurs merkezim yok, kursa gidemiyorum’ dememesi lazim. Biz, Erdemli’ de yasayip da ‘ben iyi bir lise okuyacagim, ben iyi bir üniversite okuyacagim’ diyen geçlerimizin tamamini istihdam ediyor, gençlerimizin hayallerine kavusmasini kesinlikle sagliyoruz. 4 yildir bu isi sürdürüyoruz. Her gün basarimiza basari katiyoruz. Basarimizin altinda yatan en önemli sebeplerden bir tanesi de ögretmenlerimizin tamamini sinavla almamiz. Sinav yaparak ögretmenlerimizi istihdam ediyoruz. Bize gelen ögrencileri, biz emanet olarak kabul ediyoruz, çünkü ailelerin en degerli varliklari çocuklari. Bir aile çocugunu, yani en degerligi varligini size emanet ediyorsa sizin bu emanete halel getirmemeniz lazim. Çok sükür biz de bu bilinçle hareket ettigimiz için Cenab-i Allah bizi mahcup etmedi. Her yil basarimizi katlayarak sürdürüyoruz. Bu yil liselere hazirlanan 268 ögrencimiz fen lisesi ve o düzeydeki prestijli okullari kazandi. Biz, bireysel basaridan çok kitlesel basariya ehemmiyet veriyoruz. 268 ögrencimizin fen lisesini kazaniyor olmasi tesadüf degil. Bu; ögretmenlerimizin gayreti, ailelerinin katkisi, ögrencilerimizin motivasyonuyla alakali. Erdemli Belediyesinin kurs merkezlerine gelen çocuklarimizin tamamini prestijli okullara kazandiriyoruz çok sükür. Bizim için bu nihai hedef degil. Bizim her yil basarimizi katlayarak sürdürmemiz lazim” dedi.



Ögrenciler, gelecek adina umutlu

Uygulanan egitim sisteminden memnun olduklarini ifade eden, fen lisesi ve düzeyindeki basarili okullara yerlesen ögrenciler gelecek adina umutlu. Sinavlara hazirlanan ögrencilere tavsiyelerde bulunan bir ögrenci, “Bol bol kitap okusunlar, soru çözsünler, deneme çözsünler bol bol ve strese girmesinler çok fazla. Burasi olmasa çok daha zorlu bir süreç olurdu” diye konustu.

Egitim kadrosunun çok iyi oldugunu ifade eden bir diger ögrenci ise “Kitap okumalilar, onun disinda dersleri takip etmeliler, asla derslerden kopmalilar. Burasi da çok iyi bir yer, iyi egitimler aliyoruz. Iyi hocalar var, bunun bize çok yarari oldu. Ayni okul gibi buradan da çok iyi egitim aldik. Onlarin da buraya gelmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandi.

Veliler durumdan memnun

Egitim kadrosunun çok iyi olduguna ve sürecin çok iyi yönetildigine dikkat çeken bir veli de ”Belediye kurs merkezinin katkilari çok fazla oldu, süreci o kadar güzel yönettiler ki ben bir yil önceki 2020 LGS’yi takip etmistim. Süreci nasil degerlendirdiklerini, yönettiklerini takip etmistim ve ona istinaden buraya gönderme karari aldim kizim için. Burada ögrenci sayisinin fazla olmasi, rekabetin fazla olacagi düsüncesi ve çok fazla da deneme sinavi yapmalari sebebiyle buraya göndermeye karar verdim kizimi. Hiç pisman olmadim. Çok güzel bir sekilde bir aile gibi bir ekip vardi burada” diye konustu.

Hem hafizligini tamamlayan hem de fen lisesini kazanan bir ögrencinin velisi ise gözyaslariyla sevincini paylasarak, ”Hem hafizligini basardi hem de genel egitimini basardi. Gurur verdi, mutluyuz. Ben duygularimi çok yogun yasiyorum. Çok büyük destegi oldu, çok memnunum belediyenin gençlerimizin bu egitimini desteklemesinden dolayi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA