Covid-19 Hastasi Kadini Otobüse Alan Soförün 'HES Kodu' Bahanesi Pes Dedirtti Açiklamasi 'Elektrikler Yoktu'

Kirikkale’de Covid-19 PCR testi pozitif olan kadini "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan soför, "elektrikler yoktu" diyerek sistemlerin çalismadigini iddia etti. Ekipler, hem kadina hem de otobüs firmasina 4 bin 50’ser lira idari para cezasi uyguladi.

Covid-19 Hastasi Kadini Otobüse Alan Soförün 'HES Kodu' Bahanesi Pes Dedirtti Açiklamasi 'Elektrikler Yoktu'
Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Jandarma Komutanligi ve Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerince, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda denetimler yapildi. Ankara-Samsun D-200 kara yolu üzerindeki trafik kontrol noktasinda jandarma ekipleri, otobüs ve özel araçlarda seyahat eden kisilerin "HES kodu" kontrollerini gerçeklestirdi.

Sivas’tan Istanbul’a giden bir yolcu otobüsünde yapilan "HES kodu" sorgusunda bir kadinin Covid-19 PCR testinin pozitif oldugu tespit edildi. Jandarma, durumu Il Salgin Denetim Merkezi’ne bildirdi. Trafik kontrol noktasina gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralini ihlal eden kadina ve otobüs firmasina 4 bin 50’ser lira idari para cezasi yazdi.

Filyasyon ekipleri, otobüs soförüne "HES kodu" sorgusu yapilmadan yolcu alinmamasi gerektigini söyledi.

Covid-19 hastasi kadini "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan soför ise "elektrikler yoktu" diyerek sistemlerin çalismadigini iddia etti.

PCR testi pozitif olan kadin, Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli yurtta karantinaya alindi.
Kaynak: İHA