Bozkurt'ta Ilçe Merkezinin Ardindan Selin En Çok Tahrip Ettigi Köy Ilisi Oldu

Köydeki 20 is yerinin tamami kullanilamaz hale geldi Esnaf Cengiz Yukariçukur: 'Üzülmemek elde degil. Insallah yaralar sarilacak. Kaçmasaydik canimiz da giderdi'

BILAL KAHYAOGLU - Sel felaketinin yasandigi Bozkurt'ta ilçe merkezinin ardindan selin en çok etkiledigi Ilisi köyünde 20 is yerinin tamami kullanilamaz hale geldi.

Ilçede 11 Agustos'ta etkili olan sel, can kayiplarinin yani sira çok sayida ev ve is yerine su basmasina neden oldu. Ilçenin denize kiyisi olan Ilisi köyünde de sel nedeniyle tüm is yerlerini su basti.

Selden kaçarak kurtulanlar ekiplerin de yardimiyla normal hayata dönmek için çaba sarf ediyor.

Köyde gida ürünlerinin satisinin yapildigi is yerinin sahibi Kemal Kaynar, AA muhabirine, sel felaketinin yasandigi gün dükkaninin önünde oturdugunu söyledi.

Çevredekilerin Bozkurt'ta sel oldugunu söylediklerini anlatan Kaynar, "Biz de telasa kapildik, 'Daga kaçalim.' dedik. Buradan kaçtik. Çarsiyi 2-2,5 metre su basti. Içim buruk. 1979'dan beri buradayim. Bozkurt ve buranin hali içler acisi. Burada yaklasik 20 esnafimiz var, hiçbir sey kalmadi. Kendimize gelmemiz psikolojik olarak epey zaman alir. En fazla Bozkurt ilçesi, daha sonra Ilisi köyü zarar gördü." dedi.

Elektrikçi Cengiz Yukaricukur ise suyun yükseldigini gördügünde çevredekilere "Kaçin" diye bagirdigini dile getirerek, "Çarsi içine girmeden baktik, burasi sel altindaydi. Ertesi gün geldim, çamurdan baska bir sey yoktu. Üzülmemek elde degil. Insallah yaralar sarilacak. Kaçmasaydik canimiz da giderdi." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA