Balikesir'de 'Huzur' Operasyonlarinda 46 Sahsa Gözalti

Balikesir’de polis ve jandarma ekiplerinin ayri ayri yaptiklari asayis ve uyusturucu operasyonlarinda 46 sahis gözaltina alinirken, adli makamlara sevk edilen 6 sahis tutuklandi.

Balikesir'de 'Huzur' Operasyonlarinda 46 Sahsa Gözalti
Balikesir Il Emniyet Müdürlügü ekipleri genel güvenligi ve asayisi saglamak amaciyla il merkezinde, Bandirma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Marmara ve Savastepe Ilçelerinde 24.08.2021 tarihinde yapilan çalismalarda 17 aranan sahis gözaltina alinirken, adli makamlara sevk edilenlerden 6’si tutuklandi. Yapilan aramalarda; 2 adet ruhsatsiz atesli silah ve bu silahlara ait 14 adet fisek, 1 adet ruhsatsiz tüfek ve bu tüfege ait 8 adet kartus ve 1 adet kurusiki tabanca ele geçirildi.

Il Jandarma Komutanligi ekiplerince genel güvenligi ve asayisi saglamak amaciyla Balya, Bandirma, Burhaniye, Gönen, Sindirgi 23 Agustos 2021 tarihinde yapilan çalismalarda ve yapilan yol aramalarinda, çesitli suçlardan aranan 7 sahis gözaltina alinirken, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ve 1 adet kurusiki tabanca ele geçirildi.

Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince uyusturucu madde ticaretini, kullanimini ve sokak saticilarinin faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak 23-24/08/2021 tarihlerinde yapilan 11 ayri çalismada il merkezi, Ayvalik, Edremit, Erdek, Gömeç ve Gönen ilçelerinde 22 süpheli sahis yakalanirken, 1 sahis adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltina alinirken, 1 sahis adli kontrol karariyla, 20 sahis ise haklarinda yapilan adli islemler neticesi serbest birakildi. Olaylarla ilgili yapilan aramalarda; 10,03 gram metamfetamin, 83,68 gram esrar, 53 adet sentetik ecza hap, 5 adet tabanca fisegi ve 7 adet uyusturucu madde içiminde kullanilan aparat ele geçirildi.
Kaynak: İHA