Ayni Kazada 3 Arkadasini Kaybeden Gencin Tedavisi Sürüyor

Konya’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atan otomobilde bulunan 4 kisiden 3’ü hayatini kaybetti. Kazada yarali olarak kurtulan sürücünün ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Ayni Kazada 3 Arkadasini Kaybeden Gencin Tedavisi Sürüyor
Kaza, geçtigimiz pazar günü saat 04.30 siralarinda Selçuklu ilçesi Yazir Mahallesi Safak Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet D. idaresindeki 70 DT 224 plakali otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüjdeki agaçlara çarparak takla atti daha sonra karsi seride takla atarak durabildi. Kazayi gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinde kazada Narter Kuyucu (22), Hasan Yazar (21), Aybüke Ece Isik’in (19) hayatini kaybettigi belirlendi.

Kazada agir yaralanan sürücünün kolu tekrar kesildi

Kazada agir yarali olarak kurtulan sürücü Mehmet D. ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi. Burada ilk müdahalenin ardindan Mehmet D., ameliyata alinarak kazada kopan kolu 5 saatlik ameliyat sonrasi yerine dikildi. Ameliyat sonrasi vücuda uyum saglamayan kol, yeniden kesildi. Ayrica Mehmet D.’nin kaburgalarinda büyük ölçüde kirik oldugu, beyin kanamasi geçirdigi ögrenildi. Kazada agir yaralanan Mehmet D.’nin yogun bakimdaki yasam mücadelesi devam ediyor.

Kazanin yasandigi aksam hayatini kaybeden 3 üniversite ögrencisi genç ile kazada agir yarali olarak kurtulan Mehmet D.’nin aksam saatlerinde bir araya gelmek için plan yaptiklari, bir araya geldikten sonra eve dönmek için yola çiktiklari ögrenildi. Diger taraftan Narter Kuyucu’nun Yeditepe Üniversitesi Bilisim Sistemleri bölümü, Hasan Yazar’in Maltepe Üniversitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati bölümü ögrencisi oldugu, Aybüke Ece Isik’in ise üniversite sinavina girdigi ve tercih sonuçlarini bekledigi kaydedildi.
Kaynak: İHA