Adiyaman'daki Perre Antik Kenti'nde Kazi Çalismalari Sürüyor

Adiyaman'da bulunan Perre Antik Kenti sinirlari içerisindeki kamulastirilan alanda kazi çalismalari devam ediyor.

Kommagene Kralligi'na ev sahipligi yapan 5 önemli kentten biri olan Örenli Mahallesi'ndeki Perre Antik Kentin'de 9 kisilik ekip göreve baslarken, sarap üretim tesisi ve mezarlik alanda kazi çalismalarina baslanildi.

Vali Mahmut Çuhadar, gazetecilere, kazi çalisma alanlarinin genisletildigini ve isçi sayisinin da arttirildigini söyledi.

Kazi sonuçlarindan elde edilecek verileri merak ettiklerini dile getiren Çuhadar, "Antik kentte bulunan merdivenin nereye uzandigini merak ediyoruz. O alan büyük ihtimal dini bir alana çikacak. Roma Çesmesi'nin oldugu 2 dönümlük alanda kazi çalismalarimiz sürüyor, orada da olumlu sonuçlar bekliyoruz. Karakus Tümülüsü'nde de kazi çalismalari baslatmayi planliyoruz." dedi.

Isçi sayisinin ve ödenegin arttirildigini ifade eden Vali Çuhadar, kazilarin aralik ayi sonuna kadar devam edecegini vurguladi.

Müze Müdürü Mehmet Alkan ise ara verilen nekropol alaninda kazi çalismalarina yeniden basladiklarini ve 3 alanda kazi çalismasi yapildigini kaydetti.

Kazilarin sonunda endüstriyel saraplarin nereye gittigi ve 220 metre uzunlugundaki merdivenin ulastigi yer konusunda yeni bulgular elde etmeyi hedeflediklerini belirten Alkan, "Roma Çesmesi'nin yakinlarinda 2 dönümlük alanda yapilan kazi çalismalarinda blokal taslar ortaya çikti. Bu taslarin bir tapinagin zemin dösemesine ait oldugunu düsünüyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA