7 Asirlik Hanlarda Zamanda Yolculuk

Osmanli mimarisinin ilk örneklerini bünyesinde barindiran ve yaklasik 7 asirdir zamana meydan okuyan Bursa’nin tarihi hanlari, ‘Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili’ etkinlikleri kapsaminda yeniden vitrine çikiyor.

7 Asirlik Hanlarda Zamanda Yolculuk
Bursa’da turizmin tesvik edilmesi ve her yil bir degerin daha da ön plana çikarilmasi hedefiyle 2021 yilini Hanlar Bölgesi ve Ipek yili ilan eden Bursa Büyüksehir Belediyesi, bu degerleri ön plana çikarmak için bir dizi etkinlige imza atiyor. Tema yili kapsaminda daha önce “Bursa’nin Hanlari Hikâye Yarismasi”, 9-12 Yas Çocuk Yazarlik Atölyesi ile “Çocuklarin Kaleminden Bursa’nin Hanlari” kitabi hazirlanmasi, yine bu degerlere has Ulusal Bursa Fotografçilar Maratonu’na imza atan Büyüksehir Belediyesi, simdi de Bursalilari zamanda yolculuga çikariyor.

Tarihe taniklik edin

Tarihi hanlar ile Bursa Ipegini merkeze alan etkinlikler 31 Agustos Sali günü 13.30’da Cumhuriyet Caddesi’nden Koza Han’a kadar yapilacak kortej yürüyüsü ile baslayacak. Koza Han’da ‘Koza mezadi canlandirma’ etkinligi ile tarihe taniklik edecek vatandaslara koza sekeri dagitilacak. Mehter gösterisiyle renklenecek etkinlikler kapsaminda Ertugrul Bey Meydani’nda “Sed Kusanma Töreni” canlandirmasi yapilacak. Ayni gün Koza Han’da saat 15.00’da Prof. Dr. Cafer Çiftçi, hanlar bölgesi ve ipek üzerine bir söylesi gerçeklestirecek. Ayrica Ertugrul Bey Meydani’nda masal etkinligi düzenlenecek.

Etkinlikler, 1 Eylül’de Ertugrul Bey Meydani’nda gün boyu sergi ve atölye çalismalari, oryantiring, 7 Eylül’de Eski ipek Han’da Dr. Ögr. Ü. Dogan Yavas, 14 Eylül’de Fidan Han’da Prof. Dr. Necmi Gürsakal ve 15 Eylül’de Emir Han’da yapilacak Nevzat Çalikusu söylesileri ve 20 Ekim’de TKM’de yapilacak Hanlar Bölgesi ve Ipek yili konulu panelle devam edecek.
Kaynak: İHA