Büyüksehirden Yangin Magdurlarina Hayvan Ve Kovan Destegi
Mugla’nin Bodrum ilçesinde 31 Temmuz tarihinde baslayip 6 Agustos tarihinde, Milas ilçesinde 31 Temmuz tarihinde baslayip 10 Agustos tarihinde sona eren orman yanginlarinda toplam 17 bin 725 hektarlik olan kül olmustu. Yanginlarin sönmesi ile birlikte alevlerden zarar gören bölgeleri tek tek incelemeye devam eden Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, son olarak Bodrum ve Milas ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Yangin magdurlariyla bir araya gelen Baskan Gürün, bu bölgelerde zarar gören tarim ve hayvancilik alanlarinda üreticilere gereken destegi saglayacaklarini belirtti.

Baskan Gürün: Büyüksehir olarak yaninizdayiz
Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün “Mugla’mizda çikan orman yanginlarinda 66 bin 874 hektarlik alan kül oldu. Sadece Bodrum ve Milas ilçemizde 17 bin 725 hektar alani kaybettik. Yanginlari el birligi ile söndürdük. Simdi sira yaralarimizi sarmaya geldi. Büyüksehir Belediyesi olarak sonuna kadar sizlerin yanindayiz. Yangindan zarar gören vatandaslarimizin zararlarini gidermek için çalisma baslattik. Yanginda arilari ve kovanlari zarar gören vatandaslarimiza ari, kovan ve malzeme destegi saglayacagiz. Tarim ürünleri zarar gören vatandaslarimiza zeytin, ceviz, fistik agaci fidanlari dagitacagiz. Hayvanlari telef olan vatandaslarimiza hayvan destegi, veteriner hekim destegi ve yem destegi saglayacagiz. Bunun yani sira yanginda evleri zarar gören vatandaslarimiza ev esyasi, beyaz esya ve malzeme destegi saglayacagiz” dedi.
Vatandaslardan baskanlara tesekkür
Bodrum ve Milas’ta orman yanginlarindan etkilenen vatandaslar Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’e, Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat’a ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’a desteklerinden dolmayi tesekkür ettiler. Vatandaslar “ Yanginlarin basladigi ilk günden itibaren belediye baskanlarimiz bizleri yalniz birakmadi. Yanginlarda evlerimiz yanmadiysa belediye ekiplerinin büyük çabasi sayesindedir. Gerek yanginlar sirasinda gerekse yangin sonrasinda verdiginiz desteklerden dolayi tesekkür ederiz” dediler.
