Yorumcunun Rizespor Anisi Herkesi Hayrete Düsürdü

Geçmiste Nijeryali futbolcu Uche Kalu ile Ingilizce konusmaya çalisarak gündeme gelen TV yorumcusu Alaattin Onay, bu kez Rizespor anisiyla herkesi hem güldürdü hem düsündürdü.

Yorumcunun Rizespor Anisi Herkesi Hayrete Düsürdü
2013 yilinda Rize’de bir yerel televizyonda yapilan programda sunucu Alaattin Onay Nijeryali Uche Kalu ile anlasmakta zorlaninca ortaya ilginç görüntüler çikmis ve tüm Türkiye’de gündem olmustu. Bu kez Onay yorumcu olarak katildigi TV programinda anlattigi Rizespor anisi ile gündeme geldi. Onay’in iddiasina göre Ankara’da esnaflik yapan bir vatandas Rizesporlu yöneticiler tarafindan futbolcu zannedilerek kaçirildi ve bir otele yerlestirildi. Zavalli adam 2 gün boyunca futbolcu olmadigini anlatarak, ‘Dükkan kapali kaldi birakin gideyim’ dese de baska bir takimda oynayacagi gerekçesi ile kendisine inanilmadi. Yorumcu Alaattin Onay ise o anlari katildigi programda anlatti.

"Futbolcuya benziyormus"

Onay, yasandigini iddia ettigi olayi, “Adamin bir tanesi yerli bir futbolcu transfer edecek. Ankara’da futbolcuyu buluyorlar. Rizespor yöneticisinin bir tanesi, adami aliyor götürüyorlar otele. Adami ‘Aman baskasi almasin’ diye 2 gün otele kapatiyorlar. Zavalli adam ‘Kardesim aradiginiz ben degilim’ demeye çalissa da bunu bir türlü anlatamiyor. 2 gün otelde kalir ve sonrasinda adamin Ankara’da butik dükkani var. Bunu da bizim yönetici yapti. Bunu kimin yaptigini söylerlerse bunu da söyleriz. Adam 2 gün otelde kapali kaldi. Derdini anlatiyor ‘Kardesim dükkan kapali kaldi birakin gideyim. Ben o degilim’ diyor. ‘Sus! Baska takima gideceksin’ diyorlar. 2 gün zannettiler ki o futbolcuyu kaçirdik, o degilmis ona benziyormus" ifadeleriyle anlatti.

"Allah askina yorum yap, mezar tasi gibi durma"

Moderatör Necati Dili ile de anlasamayan yorumcu Alaattin Onay ayni programda moderatörün yorumlarina karsilik vermemesine de zaman zaman tepki gösterdi. "Futbolcu transferi için çalisma gece gündüz nasil oluyor" sorusuna moderatör Dili’nin cevap vermedigini gören Onay, “Necati abi Allah askina arada bir yorum yap sen de, mezar tasi gibi karsimda duruyorsun” ifadelerini kullandi. Moderatör Dili’nin programi sonlandirmak için rejiye "Yorumlari toparlayalim bitirelim" dedigi anda ise Onay duraksadi. Bu esnada Dili kendisine "Kulagim sende Alaattin" dedi ve Alaattin onay canli yayin esnasinda “Kulagin bende gözün de bende olsun” diyerek tepki gösterdi. Dili ve Onay’in canli yayin boyunca ettigi sohbetlerdeki o ilginç anlar ise sosyal medyada gündem oldu.
Kaynak: İHA