GSO'nun Ihracat Destek Ofisi Iyi Uygulama Örnekleri Arasinda Yer Aldi

Ticaret Bakanligi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) arasinda imzalanan "Ihracat Destek Ofisleri Isbirligi Protokolü” uyarinca Ticaret Bakanligi ve TOBB isbirliginde belirlenen illerde kurulan Ihracat Destek Ofisleri arasinda yer alan Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Ihracat Destek Ofisi’nin gerçeklestirdigi faaliyetler Ihracat Destek Ofisleri Tecrübe Paylasimi Toplantisi’nda iyi uygulama örnegi olarak anlatildi.

GSO'nun Ihracat Destek Ofisi Iyi Uygulama Örnekleri Arasinda Yer Aldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) koordinasyonunda gerçeklestirilen, oda ve borsa temsilcilerinin katildigi söz konusu toplantida, GSO Genel Sekreter Yardimcisi M. Sermest Çapan Ticaret Bakanligi ve TOBB tarafindan iyi uygulama örnekleri olarak seçilen Ihracat Akademisi, Gaziantep Yazilim ve Bilisim Kümesi HISER projesi ve hazir giyim sektörüne yönelik düzenlenen Rusya alim heyeti faaliyetleri hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Ticaret Bakanligi ve TOBB isbirligiyle ihracata destek saglanmasi amaciyla Ihracat Destek Ofisi bünyesinde hayata geçirilen projelerin basariyla sürdürüldügünü ifade eden Çapan, Ihracat Destek Ofislerinin firmalarin dis ticaret kapasitesini gelistirmeye yönelik önemli faydalar sagladigini söyledi.



Düzenlenen toplantinin, ilerleyen süreçte kurumlar arasinda yapilacak isbirlikleri ve gerçeklestirilecek faaliyetler açisindan büyük önem tasidigini kaydeden M. Sermest Çapan, “Gaziantep Sanayi Odasi olarak hem sehrimiz hem de ülkemiz için hedeflenen ihracat rakamlarina ulasilmasi için çalismalarimizi sürdürüyor, projeler gelistirmeye devam ediyoruz. Odamiz tarafindan hayata geçirilen Ihracat Akademisi Projesi ile firmalarimizin dis ticaret alaninda rekabetçiliginin artirilmasi, ürettikleri ürünlerin pazar payinin gelistirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanimli dis ticaret personeli istihdaminin saglanmasini amaçliyoruz” dedi.

GSO’nun yürütmüs oldugu diger dis ticaret faaliyetleri hakkinda da katilimcilara bilgiler veren Çapan, “Ihracat Destek Ofisimiz araciligiyla firmalarimizin ihracat kapasitelerini ve rekabetçilik seviyelerini artirmak için gelistirdigimiz projelerle uygulamada karsilasilan sorunlari ve ihtiyaçlari tespit ederek uygun çözümler buluyoruz. HISER ve UR-GE projeleri firmalarimizin kümelenme anlayisiyla hareket etmesi, belirlenen stratejiler ve hedefler dogrultusunda ihraç ürünlerinin çesitlendirilmesi ve ihracata konu olan ürünlere rekabet gücü kazandirilmasinda büyük fayda sagliyor. Düzenlemis oldugumuz alim heyeti ve yurtdisi ticaret heyeti organizasyonlari üyelerimizi yeni müsterilerle bulusturmamiza ve pazar payimizin artmasina imkan sagliyor. Gaziantep Üniversitesi isbirligiyle yürütmekte oldugumuz Ticaret Elçileri projesiyle de ilimizde ögrenim gören yabanci uyruklu ögrencilerin Gaziantep is hayatina adaptasyonunu ve katkisini gelistirmek için çalismalarimiza devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte Gaziantepli ihracatçilarimiza katki saglamak için yeni projeler gelistirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA