8 Asirlik Gelenegi Yasatacak Koyunlar, Çoban Köpekleri Esliginde Kentin Göbeginde Yürüdü

Denizli’nin Çal ilçesinde 8 asirdir devam eden Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayrami öncesi mor renge boyanmis koyunlar esliginde kortej yürüyüsü düzenlendi.

8 Asirlik Gelenegi Yasatacak Koyunlar, Çoban Köpekleri Esliginde Kentin Göbeginde Yürüdü


Denizli’nin Çal ilçesi Asagiseyit Mahallesinde UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 848 yillik ‘Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayrami’ etkinligi öncesi mor renge boyanmis koyunlar ve çoban köpekleri esliginde kortej yürüyüsü düzenlendi.

Yürüyüs, Bayramyeri Meydani ile 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler meydani arasinda oldu. Çal Belediye Baskani Fethi Akcan, organizasyon komitesi üyeleri, çobanlar ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklesti. Renkli görüntülerin olustugu Kortej yürüyüsü sirasinda bulvarda mor boyali koyunlar ve çoban köpekleri gören vatandaslar cep telefonlariyla hatira fotografi çekildi. Denizli’nin simgesi olan ‘Cam Denizli Horozu’ önünde davul zurnayla oynayan çobanlara, Belediye Baskani Fethi Akcan’da eslik etti.

“Koyunlar yardim kampanyasi için suya atlayacak”

Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayraminin 28-29 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecegini, etkinliklerinde geçtigimiz yillardan farkli olarak bu sene eglence yapilmayacagini kaydeden Çal Belediye Baskani Fethi Akcan, Çoban arkadaslarimizin istegi üzerine ödül paralari dahil olmak üzere elde edilen gelirlerin Mugla ve Antalya’da hayvanlarini kaybeden çobanlara gönderilecegini söyledi.

Baskan Akcan, “Degerli arkadaslar bugün 848’incisini yapacak oldugumuz 28 ile 29 Agustostaki Çal Assagiseyit Sudan Koyun Geçirme etkinliginin kortej yürüsünü yaptik. Ben özellikle bu sene kortej yürüsünü ve bu seneki koyun sudan geçirme etkinligini çok önem arz ettigini düsünüyorum. Çünkü bu sene özellikle Antalya’da ve Mugla illerinde orman yanginlari sebebiyle çok sayida bizim gibi yörük ve çoban arkadaslarin ahirlari yandi, hayvanlari yandi ve hayvanlarin yiyecekleri yandi. Bundan dolayi tüm çoban arkadaslarimizin istegine göre Assagiseyit Sudan Koyun Geçirme etkinligini yapacak oldugumuz eglence sölenini iptal ettik. Hem eglence söleninde harcayacak oldugumuz parayi ve çoban arkadaslarimiza verecek oldugumuz ödüllerin parasini toplayip, oradaki magdur olan çoban arkadaslarimiza gönderecegiz” dedi.

Kaynak: İHA