Cumhurbaskani Erdogan, Tunus Cumhurbaskani Kays Said Ile Telefonda Görüstü

Erdogan, görüsmede Tunus'un istikrarini, iç barisini ve huzurunu korumasinin bölgenin selameti açisindan da son derece mühim olduguna isaret ederek, Meclis'in çalismalarini sürdürmesinin hayati degere sahip oldugunun altini çizdi Erdogan, Tunus'ta demokrasinin korunmasi, özgürlüklerin garanti altina alinmasi ve hukukun üstünlügünün gözetilmesinin çok kiymetli oldugunu dile getirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Tunus Cumhurbaskani Kays Said ile telefonda görüstü.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede Tunus'taki gelismeler ile ikili iliskiler ve bölgesel konular ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede Tunus'un istikrarini, iç barisini ve huzurunu korumasinin bölgenin selameti açisindan da son derece mühim olduguna isaret ederek, son günlerde Tunus'ta yasanan gelismeleri bu bakimdan dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Tunus'un bu sikintili dönemi atlatarak yoluna çok daha güçlü bir sekilde devam edecegine inandiklarini ifade eden Erdogan, demokratik geçisin bölgedeki ilham kaynagi Tunus Meclisi'nin faaliyetlerinin tüm zorluklara ragmen devam etmesinin, hem Tunus hem de bölge demokrasisi için önemli oldugunu vurguladi.

Problemlere çözüm üretme, saglikli tartisma ve diyalog zemini olarak Meclis'in çalismalarini sürdürmesinin hayati degere sahip oldugunun altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, Tunus'ta demokrasinin korunmasi, özgürlüklerin garanti altina alinmasi ve hukukun üstünlügünün gözetilmesinin çok kiymetli oldugunu dile getirdi.
Kaynak: AA