AK Partili Turan Açiklamasi 'Biz Artik Bu Tarz Yalandan, Iftiradan Biktik'

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, IYI Parti ile CHP’nin Turizm Tesvik Kanunu oylamasindaki kararsizligina tepki gösterdi. Turan, “IYI Parti’nin evet dedigi, CHP’nin az sayida vekilinin hayir dedigi bu kanuna Kiliçdaroglu’nun çok büyük ithamda bulunmasi, sanki ormanlar bilerek yakiliyor, betonlastirilacakmis tarzi ithamlarda bulunmasi akla ziyan bir yaklasim. Hem oylamaya katilmayacaksin hem ortagin bu kanuna evet diyecek hem de sonra çikan orman yanginlarindan milletin üzüntüsünü motive etmek, durdurmak, anlatmak varken adeta manipüle ederek ithamda bulunacaksin. Biz artik bu tarz samimiyetsizliklerden biktik. Biz artik bu tarz yalandan, iftiradan biktik” dedi.

AK Partili Turan Açiklamasi 'Biz Artik Bu Tarz Yalandan, Iftiradan Biktik'
AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu ile birlikte AK Parti Çanakkale Il Baskanligi’ni ziyaret etti. Turan, burada yaptigi açiklamada ülkece zor bir dönemden geçildigini kaydetti.

Türkiye’nin güneyinde devam eden orman yanginlarinin herkesin cigerini yaktigini söyleyen Turan, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak devletimiz, milletimiz el ele omuz omuza bu süreci de asacaktir. Devletimizin tüm imkanlariyla seferber oldugunu, dünyaya örnek bir mücadele sergiledigini hep beraber takip ediyoruz. Su an 31 ilde 129 yangin da kontrol altina alinmis durumda. Sehitlerimiz var, gazilerimiz var, üzüntülüyüz. Ancak dedigim gibi devlet-millet el ele bu süreci en hizli sekilde nihayete erdirecegiz. Süreçte birlik beraberligimiz her seyden daha önemli. Süreçte çalisanlarimizin, bütün kamu kurumlarimizin motivasyonu çok kiymetli ancak sorumsuz muhalefet anlayisini tekrar en agir haliyle önümüzde görüyoruz. Sayin Kiliçdaroglu çok agir ithamlarda bulundu. Turizm kanunu görüsüldükten sonra orman yanginlarinin basladigini iddia etti ve turizm kanununda Sayin Erdogan tarafindan da bir imza ile bütün yanan yerlerin betonlasmasina imkan verilecegini iddia etti. Daha öteye geçerek ’Kepçenin karsisina ben çikacagim’ dedi.

Oysa ki tüm Türkiye Kiliçdaroglu’nun ’Tankin karsisina çikacagim’ dedigi zaman 15 Temmuz aksami nasil kaçtigini, nasil bu söylemin asla eyleme dönüsmedigini yasamis görmüs oldu. Bu iddiasinin da benzer komiklikte oldugunu ifade etmek isterim” diye konustu.

Ormanlarin anayasanin 169. maddesi geregince güvence altinda oldugunu belirten Turan, “Hiçbir orman varligi asla betonlasamaz. Hiçbir orman varligi asla kaybolmaz. Tüm yanan yerlerimiz en hizli sekilde tekrar yeserecektir. Fakat asil sorun sudur ki madem kanun bu kadar kötüydü, madem kanun bu kadar agir ithamlar hak eden bir kanundu buradan sormak isterim. O kanun oylanirken ey Kiliçdaroglu sen neredeydin. Madem bu kadar kötü bir kanundu, madem ormanlari betonlastiran bir kanundu, CHP’nin 135 vekili varken oylamaya katilan vekil sadece 34. Oylanirken 34 vekil hayir oyu verdi. Neredeydi bu arkadaslar? Daha ötesi IYI Parti, yani CHP’nin ittifak ortagi bu kanuna evet oyu verdi. O zaman tüm ormanlarin betonlasmasina imkan verdigini iddia ettigi bu kanuna IYI Parti de mi evet demis oldu? Daha ötesi Mecliste 13 tane muhalefet partisi lideri var küçüklü büyüklü, hiçbir tanesi oylamaya katilmadi. O zaman bütün bu muhalif liderler de mi betonlasmaya evet demis oldu? Bu ne samimiyetsizlik, bu ne tutarsizlik. Siyaset bir ahlaktir, siyaset bir samimiyettir. Samimiyet ise yürekleri bulusturan bir derttir, iddiadir. Samimiyet, yüzle gözle gözüken bir gerçektir. Çok yalan, çok algi ama sifir samimiyet. Tam bir Kiliçdaroglu tanimi" dedi.

TBMM’de Turizm Tesvik Kanunu ile ilgili oylamadaki sonuçlarin resmi zabit tutanaklarini gazetecilerle paylasan Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ormanlarin betonlastigini iddia ettigi kanuna IYI Parti’nin evet, CHP’den ise sadece 32 vekilin hayir dedigini hatirlatti. Turan, “Peki digerleri neredeydi o zaman. Kiliçdaroglu neredeydi o zaman. 13 tane muhalefet parti liderinin hiçbiri oylamaya katilmamis. Neredeyse 300 tane olan muhalefet milletvekili oylamada sadece 35’lerde kalmis. Bir daha söylüyorum. IYI Parti’nin evet dedigi, CHP’nin az sayida vekilinin hayir dedigi bu kanuna Kiliçdaroglu’nun çok büyük ithamda bulunmasi sanki ormanlar bilerek yakiliyor, betonlastirilacakmis tarzi ithamlarda bulunmasi akla ziyan bir yaklasim. Hem oylamaya katilmayacaksin hem ortagin bu kanuna evet diyecek hem de sonra çikan orman yanginlarindan milletin üzüntüsünü motive etmek, durdurmak, anlatmak varken adeta manipüle ederek ithamda bulunacaksin. Biz artik bu tarz samimiyetsizliklerden biktik. Biz artik bu tarz yalandan, iftiradan biktik. Bu artik bizim konumuz olmaktan çok öte. 90 yillik CHP’nin geldigi yerde bu kadar ayaklar altinda bir delilin olmasi bir sorun haline gelmistir. Bu sorunun da çözümü kendileri olmasi gerekir. Samimi olan CHP’lilerin, ülkesini seven CHP’lilerin bu tarz siyasete kasetle gelen baskanliga, kasetle gelen bu siyaset diline artik dur demesi lazim diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Ziyarette AK Parti Çanakkale Il Baskani Naim Makas, Kadin Kollari Baskani Özlem Karadayi, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Esra Yüksel, baskan yardimcilari da hazir bulundu.
Kaynak: İHA