Besteci Ve Piyanist Fazil Say, 49. Istanbul Müzik Festivali'nde Sahne Aldi

Besteci ve piyanist Fazil Say pandemi döneminde besteledigi ve "en iyi eserim" diye nitelendirdigi yeni piyano sonati "Yeni Hayat"in dünya prömiyerini 49. Istanbul Müzik Festivali'nde yapti.

Bu yil "Baska Bir Dünya Mümkün" temasini ele alan festivalin ikinci gününde basarili sanatçi Fazil Say, dogaya ve yasama adadigi "Doganin Sesi" baslikli konserle izleyiciyle bulustu.

Harbiye Cemil Topuzlu Açikhava Tiyatrosu'nda yapilan konserde, Say'a, bu yil Uluslararasi Klasik Müzik Ödülleri'ne de aday gösterilen ve Say'in tüm keman eserlerini kapsayan albümünde birlikte çalistigi keman sanatçisi Friedemann Eichhorn ile üç "ECHO Klassik" ile "Diapason d'Or" gibi ödüllerin sahibi Casal Quartett eslik etti.

Fazil Say'in "Kaz Daglari" isimli keman ve piyano sonatinin Türkiye prömiyeri de festivalde gerçeklesti.

Konserde ayrica Say'in, Atatürk'ün Yalova'da bulunan Millet Çiftligi'ndeki çinar agaci ve köskünün hikayesini konu alan "Yürüyen Kösk" isimli eserinin yani sira Brahms ve Barber'dan eserler de seslendirdi.

- Festival 16 Eylül'e kadar sürecek

"Baska Bir Dünya Mümkün" basligini tasiyan festival, 16 Eylül'e kadar 14 farkli mekanda 20 konsere ev sahipligi yapacak. Festival kapsaminda ayrica ücretsiz hafta sonu konserleri, konsere dogru etkinlikleri ve çocuk atölyeleri de düzenlenecek.

Festivalin tüm programi için https://muzik.iksv.org/tr/program adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA