'Yapamazsin' Dedikleri Mesleginde Cumhurbaskani Erdogan Ile Kaynak Yapti

Meslege basladiginda 'Kadin basina yapamazsin, edemezsin' denilen kaynakçi Melek Tug, isinde 3. yilini doldururken dün Cumhurbaskani Erdogan ile birlikte kaynak yapmanin sevincini yasadi Kaynak ustasi Melek Tug: 'Benim daha çok hedeflerim var. Bir sey üretmek, sanayinin parçasi olmak, bir kadin olarak bunu basarabilmek müthis bir duygu'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Ankara Sanayi Odasi (ASO) 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçeklestirdigi açilista, 3 yildir kaynak ustaligi yapan Melek Tug dikkati çekti.

Açilis töreninde Cumhurbaskanliginca "özel protokol" uygulandi. Törenin düzenlendigi MITAS Fabrikasi'nda Cumhurbaskani Erdogan'i karsilayan isimler arasinda kaynak ustasi Tug da yer aldi ve tören boyunca Erdogan'in hemen solunda oturdu.

Cumhurbaskani Erdogan ile birlikte kaynak yapan Tug, 26 yeni fabrikanin açilisinda kurdele kesimi sirasinda da Cumhurbaskani'nin yaninda durdu.

Melek Tug, törende yaptigi konusmayla da Erdogan'dan alkis aldi. Argon, gaz alti, oksijen ve elektrot kaynakçiligi yapan Melek Tug'un, duygulara hitap eden konusmasi sik sik alkislarla kesildi.

Konusmasinda, dogal gaz ve kalorifer dösemeciliginin ardindan kaynak kursuna gittigini, kendisine "Kadin basina yapamazsin, edemezsin" diyenler oldugunu belirten Tug, "Su anda üçüncü yilini doldurmus bir kadin kaynak ustasi olarak karsinizdayim." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in "Durmak yol yola devam" sözlerine atifta bulanan Melek Tug, "Biz de durmuyoruz. Benim daha çok hedeflerim var. Bir sey üretmek, sanayinin parçasi olmak, bir kadin olarak bunu basarabilmek müthis bir duygu." diye konustu.

- "Türk kadinina güvenin"

Tug, Çamlica Tepesi'ndeki 111 metrelik bayrak direginin, çalistigi MITAS Fabrikasi'nda üretildigini hatirlatarak, "Sayin Cumhurbaskanim, onun açilisini da siz yapmistiniz. Biz onu her gördügümüzde ayri bir gurur duyuyoruz. Inaniyoruz ki kadin elinin degdigi her yer piril piril oluyor." ifadelerini kullandi.

Çalistigi OSB'nin temelinin Cumhurbaskani Erdogan tarafindan atildigi bilgisini de veren Tug, "Bugün burada onlarca fabrikada benim gibi yüzlerce kadin çalisiyor. Lütfen Türk kadinina, Türk kadininin gücüne, emegine güvenmeye devam edin. Biz sizin yüzünüzü asla kara çikarmayacagiz." dedi.
Kaynak: AA