Sultanbeyli'de Deprem Ve Afet Egitim Merkezi Açilis Çalismalari Devam Ediyor

Deprem basta olmak üzere yasanabilecek afet durumu karsisinda etkin mücadele vermek, afet bilinci olusturmak ve Sultanbeyli’yi afetlere hazir bir ilçe haline getirmek adina Sultanbeyli Deprem ve Afet Egitim Merkezinin açilmasi için çalismalar sürüyor.

Sultanbeyli'de Deprem Ve Afet Egitim Merkezi Açilis Çalismalari Devam Ediyor


Sultanbeyli Belediyesi tarafindan ilçeye Deprem ve Afet Egitim Merkezi açiliyor. 17 Agustos Marmara Depremi’nin yil dönümünde Belediye Baskani Hüseyin Keskin, çalismalari devam eden Deprem ve Afet Egitim Merkezinde incelemelerde bulundu. Merkezde afetler konusunda uygulamali egitimlerin de verilecegi ögrenildi. Egitim merkezi, yasanilacak olasi bir afet durumunda vatandaslar için yasam alanina dönüsebilen bir yapi olarak tasarlandi.

Ilk afet merkezlerinden biri olma özelligi tasiyor

Türkiye’nin deprem kusaginda yer almasi sebebi ile, meydana gelen sel ve yanginlarin ülkenin bu tür durumlara hazirlikli olmasi gerektigini gösteriyor. Bu kapsamda daha önce Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi’ni (SAKUT) kuran Sultanbeyli Belediyesi simdi de afetlere karsi Deprem ve Afet Egitim Merkezi projesini hayata geçirmek üzere çalismalarina devam ediyor. 14 bin metrekare alan üzerinde kurulma çalismalari devam eden Deprem ve Afet Egitim Merkezi, ilk afet merkezlerinden biri olma özelligini tasimakta. Proje alaninda ilk yardim, sel, enkazdan kurtarma ve yangin egitimlerinin verilecegi parkurlar ve afet sergi alani, amfi bilgilendirme alani, dönüsebilir mesire alani, acil toplanma alanlari, simülasyon odasi, deprem simülasyon odasi, restoran ve as evinden olusacak. Bunlara ek olarak, acil durum lojistik merkezi, seminer salonu, geçici siginma evleri, koordinasyon merkezi, 8 kisilik deprem çadirlari, helikopter pisti yer alacak.

Deprem ve Afet Egitim Merkezi ile ilgili açiklama yapan Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Ülkemizin çesitli noktalarinda yanginlar, ardindan sel felaketleri olustu. Ilk olarak yanginlarda ve sel felaketlerinden hayatini kaybeden vatandaslarimiza rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Kayip olan vatandaslarimizin bir an önce bulunmasini temenni ediyoruz. Yarali olan vatandaslarimiza da sifa diliyoruz. Yanginlardan, sel felaketlerinden veya dünyanin çesitli bölgelerinde olusan iklim farkliliklarindan ders almamiz gerektigini özellikle söylemek gerekiyor. Marmara depreminin malum yirmi ikinci yilina geliyoruz. Marmara depreminde de hayatini kaybeden vatandaslarimiza rahmet diliyorum. Bir taraftan deprem diger taraftan yangin, sel ve benzeri felaketlere maruz kalan yurdumuzun, çesitli tedbirler almasi gerekiyor. Bizler de bu anlamda el ele vererek felaketlerde devletimizin, vatandasimizin yaninda oldugunu görüyoruz ve biliyoruz. Hem yanginlara, hem de sel felaketine devlet baskanimizin, Cumhurbaskanimizin öncülügünde baslatilan organizasyona bizler de Sultanbeyli Belediyesi olarak destek olduk. Araçlarimizla çalisma arkadaslarimiza karinca kararinca destek olmaya çalistik. Yanginlari söndürmeye çalistik. Sel felaketinde magdurlarimizi kurtarmaya çalistik” dedi.



“Ögrencilerimizi burada egitmek istiyoruz”

Milli Egitim ile protokol imzalayip ögrencilere deprem ve afet merkezinde ögrencilere egitim vermek istediklerini belirten Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Hem kentsel dönüsüme hazirlik, hem deprem hem de diger olasi afetlerde karsi karsiya kaldigimizda hazir olabilmek için arkamda gördügünüz deprem ve afet egitim merkezini on bes dönümlük bir alan üzerinde olusturmaya çalisiyoruz. Insallah burasi tamamlandiginda burada vatandaslarimizi özellikle Milli Egitim’le protokol imzalayarak ögrencilerimizi burada egitmek istiyoruz. Olasi felaketlere karsi hazirlamak istiyoruz. Burasi park olarak görevini sürdürürken, kamelyalarda vatandaslarimiz normal zamanlarda park olarak dinlenirken, Insallah olmaz ama olasi felaket aninda kamelyalari hemen prefabrik evlere dönüstürebilecegimiz bir sistemi olusturuyoruz. Kafeteryamizin hizli bir sekilde as evine dönüstürülüp burada sicak yemegin dagitilabilecegi ve olasi afetin isin uzmanlari tarafindan burada yönetilebilecegi bir atmosfer olusturmaya çalisiyoruz. Insallah tamamlandiginda hem Sultanbeylimizin hem de Istanbul’umuzun hizmetine sunmus olacagiz. Çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. Merkez binalarimiz yilbasinda tamamlanmis olacak. Ardindan diger çalismalarin da bitmesini hizli bir sekilde takip edecegiz. Biter bitmez de dedigim gibi vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA