Sehrin Ortasindaki Sebze Bahçesi Ilgi Odagi Oldu, Posetini Alan Sebze Topladi

Istanbul’da sehrin ortasinda bulunan sebze tarlasi yoldan geçenlerin ilgi odagi haline geldi. Yol kenarindan geçen vatandaslarin kokusunu aldigi sebzelerin almak için, eline poset alip kendisi toplayarak istedigi kadar alabiliyor.

Sehrin Ortasindaki Sebze Bahçesi Ilgi Odagi Oldu, Posetini Alan Sebze Topladi
Istanbul Arnavutköy’de Istanbul Havalimani’nin hemen yani basinda bulunan dönümlerce arazide sebze ekili olan tarla görenlerin ilgi odagi haline geldi. Içerisinde domates, biber, patlican, fasulye, karpuz, semizotu gibi ürünlerin ekili oldugu tarlanin yanindan geçen vatandaslar tarlada bulunan her seyden ücretsiz sekilde yiyebiliyor, fazlasini isteyenler ise satin alabiliyor. Ürünlerin satisi ise ilginç bir yöntemle yapiliyor. Ürünleri almak isteyen vatandaslar beraberinde getirdikleri posetlerle birlikte tarlaya girip her üründen ne kadar isterse kendisi topluyor.

“Sehirde elinle toplayip hemen yiyebilmek o tazeligi hissedebilmek gerçekten çok güzel”

Yol kenarinda bulunan tarlada esi ve çocuklari ile sebze toplayan Arzu Meyveci, “Biz yoldan geçiyorduk burayi gördük ve toplayabilecegimizi duyunca hemen daldik içeriye. Burasi gerçekten Istanbul’un bu hengamesi içerisinde harika bir yer ve sehirde elinle toplayip hemen yiyebilmek o tazeligi hissedebilmek gerçekten çok güzel. Daha yeni basladik esim ve çocuklarim arka tarafta toplamaya devam ediyorlar gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandi.

Yine ayni sekilde bahçeden ailesi ile birlikte sebze toplayan Feshi Son, “Bugün farkli bir deneyim yasiyoruz gerçekten hem çok taze hem fiyatlari bir sey degil bu Çatalca tarafinda vardi ama hemen dibimizde de varmis. Çocuklarimin bahçe görecegi yoktu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA