Kulp'ta, Dolandiriciliga Karsi Vatandaslara Brosür Dagitildi

Diyarbakir’in Kulp ilçesinde dolandiricilik olaylarinin artmasiyla beraber, Kulp Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mustafa Gözlet’in talimatlari dogrultusunda, ilçe emniyet amirligi ile zabita müdürlügü tarafindan dolandiricilik ve hirsizlik olaylarina karsi brosür dagitimi gerçeklestirdi.

Kulp'ta, Dolandiriciliga Karsi Vatandaslara Brosür Dagitildi
Kulp ilçe merkezinde, ilçe emniyet amirligine bagli polis merkezi koordinesinde polis ve zabita ekipleri, vatandaslara yankesicilik, dolandiricilik ve hirsizlik konularini içeren bilgilendirme brosürü dagitarak ve uyarida bulundu.

Kulp Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mustafa Gözlet, “Kulp ilçesinde polis ve zabita ekiplerimizce vatandaslari bilinçlendirmek ve suçtan zarar görmelerini önlemek amaciyla vatandaslara güvenlikleri ile ilgili almalari gereken tedbirlerin yer aldigi brosürler dagitildi. Ayrica Dolandiriciliga karsi alinmasi gereken tedbirler ile Internet ortaminda bilgi kirliliginin önlemek için yapilmasi gerekenlerin yer aldigi afisler resmi kurum ve isyerlerine asilarak konu içerigine uygun billboardlar hazirlanarak ilçe merkezinde bir çok noktaya takildi. Vatandaslarimizin bu konularda magduriyet yasamamasi için daha dikkatli olmalarini diliyor, bu konularla ilgili çalismalarimizi titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

Brosürlerde vatandaslarin kendilerini suçlardan nasil korumalari gerektigi anlatilarak içeriginde yankesicilik, dolandiricilik, hirsizlik ve telefon dolandiriciligi ile ilgili bilgilerin yer aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA