'Kadin Için Teknoloji' Egitimleri Türkiye'nin Dört Bir Yanina Ulasiyor

Yilbasindan bu yana düzenlenen 13 egitime 1.480 kadin katilarak dijital okuryazar olma yolunda ilk adimi atti

Teknosa'nin Habitat Dernegi ile birlikte 2007 yilindan bu yana araliksiz sürdürdügü "Kadin için Teknoloji" projesi, çevrim içi egitimlerle devam ediyor.

Teknosa'dan yapilan açiklamaya göre, bu yilin basindan itibaren proje kapsaminda düzenlenen 13 online egitime 81 ilden, 17-71 yas araliginda 1.480 kadin katildi.

Kovid-19 nedeniyle çevrim içi olarak devam eden egitimlerde Habitat gönüllüsü genç egitmenler, video konferans yöntemiyle e-hizmetler, sosyal medya, güvenli internet, günlük hayatta sosyal medya ve internet konularina yönelik bilgileri katilimcilara aktariyor.

Yil sonuna kadar devam edecek online egitimler, ayda 2 defa gerçeklestiriliyor. Ücretsiz düzenlenen online egitimlere basvuru için "https://www.kadinicinteknoloji.com/" veya "https://habitatdernegi.org/blog/kadin-icin-teknoloji-projesi-online-egitimi/" adreslerindeki basvuru formunu doldurmak yeterli oluyor.

Bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yaninda 20 binden fazla kadina ulasilan projede, bu yil 4 bin kadini daha dijital okuryazar yapmak hedefleniyor.
Kaynak: AA