Bagisikligin Güçlenmesinde Yardimci Olan Türk Markasi ABD Basininda

Türkiye’de bir grup arastirmaci tarafindan gelistirilen Farmex imm, içerigindeki propolis, cistus, sarimsak, pelin otu ve ekinezya gibi bitkiler kullanilarak elde edilen ekstraktlarla vücut direncini artirarak bagisikligi oldukça güçlü hale getiriyor.

Bagisikligin Güçlenmesinde Yardimci Olan Türk Markasi ABD Basininda
Covid - 19’un küresel ölçekte bu derece etkili olmasi, bilim insanlarini salgina karsi asi çalismalarina yogunlastirirken diger yandan vücut direncini artirarak hastaliga yakalanma riskini minimize edecek çalismalar da sürüyor. Nitekim bilim insanlarinin çalismalari sonucu, dogal besinler ile bu ürünlerden elde edilen ekstraklarin vücut direncini artirdigi ve bagisiklik sistemini güçlendirdigi laboratuvar testlerinde ortaya konuldu.

Bagisiklik ve vücut direncini güçlendirici Farmex imm hakkinda bilgiler veren Prof. Dr. Ibrahim Uslu, “Zira pek çok laboratuvar çalismasi, enfeksiyonlardan korunmak için antibakteriyel antiviral etkinlige sahip ekinezya bitkisinin önemini ortaya koyuyor. Ayrica dünyanin pek çok ülkesinde hekimler tarafindan tavsiye edilen sarimsak, hem antibakteriyel etkinlik hem de C vitamini ve B1 vitamini içerdiginden enfeksiyonlara karsi koruyucudur. Son yillarda popüler olan laden gülü bitkisi de viral enfeksiyonlara karsi güçlü bir etkiye sahiptir. Propolis ise vücut savunmasini güçlendirerek hastaliklara karsi aktif bir koruyucudur. Pelin otu da enfeksiyon süresince olumlu etkiler ortaya koyarak vücudun hizli toparlanmasina yardimi olmaktadir. Türkiye’de bir grup arastirmaci tarafindan gelistirilen Farmex imm, içerigindeki propolis, cistus, sarimsak, pelin otu ve ekinezya gibi bitkiler kullanilarak elde edilen ekstraktlarla yüksek derecede koruyuculuga sahip. Farmex imm, insan vücudunun direnicini desteklemekte, bu sayede hastalik riskini düsürmektedir. Böylece bagisikligi güçlendirerek yasam kalitesini artirmakta, hastaliklara karsi koruyucu rol üstlenmektedir. Covid - 19’un bagisikligi zayif ve vücut direnci düsük insanlari daha çok etkiledigi dikkate alindiginda, Farmex imm hem hastaliga yakalanma hem de tedavi sürecinde pozitif rol oynayabilmektedir” ifadelerini kullandi.

Ürünü gelistiren ve satisa sunan Farmaex firma yetkilisi Murat Yag, ürüne yurt disindan büyük bir ilgi oldugunu belirterek sunlari söyledi:

“Bir Türk markasi olarak dünya basininda yer almaktan ve böyle bir basariya imza atmaktan dolayi gurur duyduk. Son iki yildir büyük bir titizlikle yogun çalismalarimiz neticesinde bu sonuca ulastik halen çalismalarimiz devam etmektedir."

Prof. Dr. Ibrahim Uslu, ayrica savunma sisteminin güçlü olmasinin hastaliklara karsi birincil koruma mekanizmasi oldugunu ve burada olusabilecek herhangi bir eksikligin hastaliklarin çok daha kolay olusmasina neden olacagini belirtti.

Kaynak: İHA