Macron Açiklamasi 'Afganistan, Bir Zamanlar Oldugu Gibi Teröristlerin Cenneti Haline Gelmemeli'

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Afganistan’daki son gelismelere deginerek, “Afganistan, bir zamanlar oldugu gibi teröristlerin cenneti haline gelmemeli” dedi.

Macron Açiklamasi 'Afganistan, Bir Zamanlar Oldugu Gibi Teröristlerin Cenneti Haline Gelmemeli'
Afganistan’da Taliban’in kontrol alani genislemeye devam ederken, dünya liderlerinden art arda açiklamalar gelmeye devam ediyor. Fransiz Rivierasi’nda bulunan yazlik konutu Fort de Bregançon’dan konusan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, teröristlerin Afganistan’daki kargasadan yararlanmaya çalisacaklari konusunda uyararak, Fransa’nin bu duruma Rusya, ABD ve Avrupa ile ortak bir amaçla karsilik vermesini saglamak için elinden geleni yapacagini belirtti.

"Afganistan, bir zamanlar oldugu gibi teröristlerin cenneti haline gelmemeli” ifadelerini kullanan Macron, "Bu, ortak bir düsmana karsi baris ve uluslararasi istikrar için bir meydan okumadir. Rusya, ABD ve Avrupa’nin verimli bir sekilde isbirligi yapabilmesi için elimizden gelen her seyi yapacagiz, çünkü çikarlarimiz ayni" dedi.

Afganistan’da NATO güçlerine yardim eden Afganlara deginen Macron, Fransa’ya yardim eden tercümanlari, soförleri, asçilari ve nicelerini korumanin Fransa’nin görevi oldugunu açikladi.

Macron, Afganistan’in istikrarsizlasmasinin Avrupa’ya göç akinina neden olacagina deginerek, "Bu nedenle, Almanya ve diger Avrupa ülkeleriyle, düzensiz akislara karsi mücadeleyi de içerecek sekilde gecikmeden saglam, koordineli ve ortak yanit olusturmak için bir girisim baslatacagiz" dedi.

Macron, Afganistan’daki savasin "adil" oldugunu belirterek, Fransa’nin Afganistan’da simdiye kadar tek düsmaninin “terör” oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA